maanantai 13. heinäkuuta 2015

Rakkautta ja rautalankaa – Anneli Salonen

Haaste 41: Kirja, jonka kirjoittaja oli yli 65-vuotias, kun kirja julkaistiin

Nimi: Rakkautta ja rautalankaa
Tekijä Salonen Anneli
Julkaistu Karisto 1997
Sivuja 192
Luokka: 84.2
Luettu: 06/2015
Mistä: Mummolta lainattua

Rakkautta ja rautalankaa kertoo Sotalaiva -nimisen talon asukkaista ja etenkin yhdestä sen asukkaasta, Helinästä. Helinä muuttaa Sotalaivaan äitinsä kuoleman jälkeen 9-vuotiaan pikkuveljensä Samin kanssa. Sotalaivan omistava Sampo on Helinän ja Samin isoisä, joka nyt ottaa asiakseen huolehtia kelvottoman poikansa lasten hyvinvoinnista.

Sotalaivaan mahtuu kaiken sorttista väkeä ja varsin värikästä persoonaa. Kommelluksia sattuu yhdelle jos toisellekin ja romantiikan murusiakin heitellään ilmaan. No, mahtuu kesäiltaan mukaan elävän patsaan lisäksi yksi kävelevä ruumiskin.

Ajatuksia: Etsin kirjahaasteen kriteerit täyttävää kirjaa ja se löytyikin mummon kirjahyllystä. Anneli Salonen oli 73-vuotias kun tämä kirja julkaistiin.

Kirja oli todella raikas tuulahdus. Mukavaa ja mutkatonta, juuri sopivaa lomalukemistoa josta jäi hyvä mieli. Tarina etenee sujuvasti, ja toimi ainakin minulla loistavana rentouttajana.

Täytynee tutustua muihinkin Anneli Salosen kirjoihin tarkemmin. Muistelen kyllä, että olen jotain häneltä lukenut joskus kauan sitten, mutta tällaista lomalukemista haluaisin lisää.

1 kommentti:

  1. Mainion kuuloinen löytö! Tällaisissa mummon kirjahyllyn aarteissa on oma viehätyksensä.

    Kirjailijan nimi on etäisesti tuttu, mutta en muista lukeneeni häneltä mitään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!