sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Särkyvää – Jari Järvelä

Nimi: Särkyvää
Tekijä Järvelä Jari
Julkaisu Tammi 2014
Sivuja 221
Luokka: 84.2
Luettu: 07/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

”Teemu on lihava keski-ikäinen mies, joka kuuluu riskiryhmään muutenkin kuin painonsa puolesta: hän on päättänyt tehdä itsemurhan.”

Teemu kääntää isänsä Ladan nokan kohti Espanjaa tarkoituksenaan päättää päivänsä Pamplonan kujilla, uljaan härän tai useamman seivästämänä. Matkalla kohtaloonsa, mukaan sattuu liftarityttö Agnes.” Kaksin aina kaunehimpi” ei tässä tapauksessa välttämättä pidä paikkaansa. Ainakin tämä kaksikko päätyy mitä omituisempiin tilanteisiin ja ainakaan turhan helpoksi, ei matkaa voi kutsua. Teemun tarinakin avautuu lukijalle pikku hiljaa.

Ajatuksia: Tämä kirja sai minut nauramaan ja sitä siltä odotinkin. Sanailu on sujuvaa ja upposi omaan ilmeisen kieroon huumorintajuuni todella nasevasti ellei suorastaan täydellisesti. Mitäpä sitä salaamaan, pidin tästä, se kutkutti nauruhermoja mukavasti. Tyrskähdyksiä sai aikaan myös nuo Teemun blogin keskustelut, vastaavaa ilmiötä olen nähnyt paljonkin esimerkiksi naamakirjassa. Aina yhtä käsittämätöntä ja hauskaa...

Toinen puoli tarinasta on kuitenkin muuta kuin sitä sattuvaa sanailua, ja hyvä niin. Tasoja ja eri syvyyksiä pitääkin olla, ja hyvän tarinan tunnistaa mielestäni siitä, että se  herättää  erilaisia ajatuksia. Kokonaisuus toimi ainakin minulle hyvin, ja voin vilpittöästi suositella kirjaa muillekin. Tykkään!

Jatkan siis innokkaana kirjailijan ilmeisen monipuoliseen tuotantoon tutustumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!