torstai 9. heinäkuuta 2015

Paluu Rivertoniin – Kate Morton

Nimi: Paluu Rivertoniin
Tekijä Morton Kate
Julkaistu Bazar 2011, alkuperäisteos 2006
Sivuja 613
Luokka: 84.2
Luettu: 06/2015
Mistä: Oma

98-vuotias Grace Bradley saa haastattelupyynnön nuorelta naisohjaajalta, joka on tekemässä elokuvaa runoilija Bobbie Hunterin traagisesta kuolemasta. Grace on ainoa elossa oleva henkilö jolla on tietoa Rivertonin tapahtumista.

Haluaa tai ei, Gracen ajatukset palaavat menneisyyteen, aina vuoteen 1914  asti, jolloin 14-vuotias Grace aloitti työt palvelustyttönä Rivertonin kartanossa. Gracen muistelmien myötä lukija pääsee tutustumaan 20-luvun englantilaiseen kartanotunnelmaan, talonväkeen ja heidän salaisuuksiinsa. Grace tietää mitä todellisuudessa tapahtui sinä iltana kun Bobbie Hunter kuoli, mutta onko hän valmis paljastamaan salaisuutensa?

Ajatuksia: Tämä tarina vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta alkulämmittelyn jälkeen uppouduin tarinaan ihan täysin. Pidin henkilöhahmoista kovasti ja vaikka tarina on aika massiivinen järkäle, ei se tuntunut ajoittaisesta verkkaisuudestaan huolimatta lainkaan ylivoimaiselta. Yhteenvetona kuvailin tätä turvallisen mukavaksi lukukokemukseksi josta jäi hyvä tunnelma. Ja tuo kirjan kansi on kyllä aivan ihastuttavan upea, eli siitäkin plussaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!