tiistai 28. heinäkuuta 2015

Dorian Grayn muotokuva – Oscar Wilde

Nimi: Dorian Grayn muotokuva
Tekijä: Wilde Oscar
Julkaistu: WSOY 1963, alkuperäisteos 1891
Sivuja 245
Luokka: 84.2
Luettu: 07/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Dorian Grayn on lähes säädyttömän komea nuori mies. Mies jonka kasvot ovat paitsi kauniit, niin myös puhtaan viattomat. Kauniiden kasvojen takaa paljastuu kuitenkin kauhistuttava salaisuus, salaisuus jota Dorian Gray ei voi paljastaa kenellekään.

Ajatuksia: Luin tämän ihan tuon 100 luettavaa kirjaa listan takia. Toki tarina jo entuudestaan tuttu elokuvien myötä, mutta en ole aiemmin tutustunut tähän alkuperäiseen teokseen. Täytyy sanoa, että hämmennyin tämän kirjan rohkeudesta, ajatellen aikakautta jolloin se on kirjoitettu. Tarina on mielestäni äärettömän moniulotteinen ja sitä voi käsitellä vaikka kuinka ja paljon. Tästä tarinasta voi näkemykset ja merkitykset olla hyvinkin erilaisia riippuen lukijasta. Kirjan myötä, oli pakko tutkia kirjailin taustoja vähän enemmänkin ja tietysti piti penkoa vielä kyseinen leffa vielä Netflixistä.

Yhteenvetona: Aika hämmentävä, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja moniulotteinen kokonaisuus. Olen todella iloinen, että luin tämän. Tarina tulee pyörimään mielessä vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!