maanantai 3. elokuuta 2015

Heinäkuun yhteenveto / 100 luetun kirjan raja rikki!

Vietin heinäkuussa kolme viikkoa lomaa, ja vaikka lomalla tuli järjestettyä rippijuhlat ja pientä lomareissuakin pukkas, sää oli sellainen, että tuli myös luettua tavallista enemmän eli 13 kirjaa.

Näistä kotimaisia kirjoja oli kuusi ja ulkomaisia seitsemän.  Sivuja kirjoista löytyi yhteensä 4621 ja keskimäärin sivuja / kirja oli n. 355.

Jätän harvoin kirjoja kesken, mutta heinäkuussa sorruin tähän jopa kahdesti. Eli mahdollista myöhempää lukemista jäivät odottamaan kirjat Kevätkuolema - Kallentoft Mons (lopetus sivulle 96) sekä Unikkopolku 21 - Orkoma Marja (lopetus sivulle 53). En tiedä minkä takia en jaksanut tällä kertaa keskittyä näihin kirjoihin. Ehkä odottamassa oli vaan sen verran mielenkiintoisempia, että minulle tuli kiire.

Heinäkuun luettujen kirjojen keskiarvoksi tuli 3,17 (asteikolla 0-5), joka on kyllä aika korkea. Heinäkuuhun mahtui paljon kirjoja joista pidin ja muutamia kirjoja jotka eivät napanneet. Heinäkuun floppi oli ehkäpä tuo Rakkautta borealis, mutta herkkuja mahtui sitten useampikin. Stephen Kingin - Tervetuloa Joylandiin lämmitti mieltä oikein kovasti ja Anne Fortierin - Julian rakkaus oli vaan "jotenkin ihana". Virkistävä uusi tuttavuus oli myös Jari Järvelän - Särkyvää.  Ja kun tilastoista tykkään niin onhan se mainittava, että tämän vuoden 100. luettu kirja oli Rick Riordanin fantasiaseikkailu - Salamavaras.

Postaukset kirjojen osalta kulkevat edelleen myöhässä, mutta jokaisesta lukemastani laitan ylös jotain, joten tulossa on.

Kirjahyllyni karttui edelleen heinäkuussa seuraavilla kirjoilla: Adler-Olsen Jussi - Pullopostia ja de La Motte Anders - Peli. Molemmat kirjat olivat alle 10 euron löytöjä, joten ei paha.

Kirjastosta on lainassa tällä hetkellä kymmenkunta kirjaa ja tuo lainamäärä on minulla aika vakio.

Koko vuoden 2015 osalta osalta tilanne on heinäkuun lopuksi seuraava:
Luettuja kirjoja 100  joista kotimaista 50 ja ulkomaista 50, sivuja yhteensää 34 580

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä ja antoisa kirjakuukausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!