sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tervetuloa Joylandiin – Stephen King

Nimi: Tervetuloa Joylandiin
Tekijä King Stephen
Julkaisuv. Tammi  2015, alkuperäisteos Joyland ilmestyi v. 2013
Sivuja 288
Luokka: Jännitys  84.2 KIN
Luettu: 07/2015
Mistä: Kirjastosta lainattua

On kesä 1973 kun 21-vuotias Devin ”Jonesly” Jones pääsee töihin Joylandin huvipuistoon. Kesä on Devinin sekä paras, että pahin. Mukaan mahtuu rakkautta, ystävyyttä, mysteeriä ja tiestysti vähän yliluonnollisia elementtejäkin.

Ajatuksia: Joskus nuorena luin valtavasti Kingiä ja pidän häntä edelleen kauhun ylivoimaisena kuninkaana. Tämä tarina ei ole kauhutarina, eikä se ole mielestäni jännärikään. Mielestäni se on enemmän erään nuorenmiehen hieno kasvutarina. En olisi etukäteen uskonut miten paljon tähän ihastuinkaan! En muistanut miten valloittava tarinankertoja Stephen King on, ja homma toimii loistavasti ihan ilman kauhuakin. Nyt toivon todella, että Kingiltä tulee vastaavia teoksia lisääkin. Aivan loistava tunnelma, tarinaan oli helppo hypätä ja se kantoi koko matkan loppuun asti. Suurkiitokset kirjailijalle tästä matkasta.

Ainoana miinuksena sanoihin tuon takakannen ”vihjailut”, jossa yritetään viritellä kauhuteemaa. Tässä ei sellaista ole, eikä se sellaista kaipaa. No toki mukana on pientä yliluonnollisuutta, mutta ei todellakaan mitään kauhua. Pientä jännitystä toki oli mukana. Tykkään, tykkään ja vielä kerran tykkään.

Suosittelen tätä vilpittömästi niillekin, jotka eivät ole Kingin kauhukirjoja lukeneet. Tässä kannattaa rikkoa rajojaan ja kokeilla, niin kirjailikin on epäilemättä tehnyt tämän kirjoittaessaan. 

Yhteenvetona: Wau!

2 kommenttia:

  1. En ole lukenut vuosiin Kingiä. Tämä ei vaikuta liian pahalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kannattaa lukea, ei ole ollenkaan kauhua, hiukka jännitystä kyllä.

      Poista

Kiitos kommentista!