perjantai 21. elokuuta 2015

Muistatko minut? – Sophie Kinsella

Nimi: Muistatko minut?
Tekijä Kinsella Sophie
Julkaistu WSOY 2009, alkuperäisteos Remember Me? v. 2008
Sivuja 450
Luettu: 07/2015

Lexi Smart herää sairaalasta auto-onnettomuuden jälkeen, eikä muista elämänsä viimeisistä kolmesta vuodesta yhtikäs mitään. Jos tilanteesta haetaan jotain positiivista, niin Lexin peilikuva (niin kokovartalo kuin kasvotkin) on parantuneet viime näkemästä huomattavasti ja asusteista päätellen myös varallisuus. Kun sairaalaan tällää vielä minjöönääriksi osoittautuva komea hurmuri, joka kertoo vieläpä olevansa Lexin äärettömän rakas aviomies, ei tilanne vaikuta ollenkaan hullummalta.

Ja sitten tulee se mutta ja kolikon kääntöpuoli. Kaikki ei ehkä olekaan ihan niin loisteliaasti kun Lexi ensin kuvittelee. Vanhat ystävät vaikuttavat varsin viileiltä ja uusi bestis vähintäänkin epäuskottavalta. Jotain kummallista vispilänkauppaakin taitaa olla menossa. Mitä ihmettä on tapahtunut viimeisen kolmen vuoden aikana ja kuka Lexi todellisuudessa on?

Ajatuksia: Jos olenkin monesti kertonut, ettei chic lit ole minun alaani, tulee tässä se poikkeus. Koska poikkeuksetta olen pitänyt Sophien Kinsellan kirjoista En osaa yhtään sanoa minkä takia, mutta Kinsellan luomat hahmot eivät vaan ärsytä lainkaan, vaan saavat minut hymyilemään. Niin tämäkin.

Yhteenvetona: Ihanan rentouttava, hauska ja kaikin puolin mukiinmenevä tarina joka toimii. Sopivassa suhteessa hömppää sekä vähän syvällisempää sanomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!