torstai 6. elokuuta 2015

Uimataito – Niina Hakalahti

Nimi: Uimataito
Tekijä Hakalahti Niina
Julkaistu Tammi 2008
Sivuja 290
Luokka: 84.2 HAK
Luettu: 07/2015

Takakannesta napattua:

Niina Hakalahden uimataito on tragikoominen ja sympaattinen kertomus elämänhallinsta, curling-vanhemmuudesta ja valintojen vaikeudesta, miksi meidän on niin vaikea elää niin kuin haluamme – tai edes selvittää mitä mahdollisesti saattaisimme haluta. Tarinan hahmoista:
Ahmet on uimataidoton pizzerianomistaja ja insinööri, joka haluaa voittaa pelkonsa ja oppia vihdoin uimaan. Ahmet on myös valmis tekemään töitä uimataitonsa eteen.
Kristiina on huonolla itsetunnolla varustettu nainen, ja ylihuolehtiva äiti. Hän harrastaa uimista ja on siinä varsin etevä.
Erkki on Kristiinan aviomies, kohtuullisen huono isä ja työntekijä. Erkki ei ole asiakkaiden, Kristiinan ystävien eikä oikein työkavereidenkaan suosiossa.
Marja on Kristiinan boheemi ystävä, jonka elämä on leppoisaa ja rentoa – ainakin näennäisesti. Lopulta kaikki henkilöt kietoutuvat jotenkin hyvin löyhälti yhteen.

Ajatuksia: Tästä on vaikea sanoa oikein mitään. Tarina keskiössä on Kristiina, mutta mitään perinteistä juonenkaarta teoksesta en löydy. Asioita tapahtuu ja elämä kulkee eteenpäin. Tarinan henkilöt poikkeavat toisistaan hyvinkin paljon ja hahmojen tietyt piirteet ärsyttävät ainakin tätä lukijaa suuresti. Suurimmat sympatiat keräsi Ahmet, joka taisi olla mielestäni tarinan ainoa ”täyspäinen” henkilö. En ehkä olisi menettänyt mitään, vaikka olisin jättänyt tämän väliin, mutta toisaalta kait tässä jotain vetoa oli, koska kuitenkin luin kirjan kiltisti loppuun (en ole vielä tosin ymmärtänyt, että mitä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!