tiistai 18. elokuuta 2015

Pullopostia – Jussi Adler-Olsen

HAASTE 49: Jännityskirja tai dekkari

Nimi: Pullopostia
Tekijä Adler-Olsen Jussi
Julkaistu 2014, alkup. Flaskepost fra P /2009
Sivuja 551
Luokka: jännitys 84.2 ADL
Luettu: 07/2015
Mistä: Omasta hyllystä

Monien mutkien kautta vuosikausia erään poliisilaitoksen uumenissa lojunut pullo löytää tiensä Osasto -Q:n selvitettäväksi. Pullosta löytyy ilmeisemmin verellä kirjoitettu hädin tuskin luettava avunpyyntö. Onko kyseessä vain nuorten tyhmä pila, vai todellinen hätä ja kuka viestin on lähettänyt?

Toisaalla kerrotaan ihan toisenlaista tarinaa. On mies, vaimo ja lapsi. Mies liikkuu työnsä takia paljon ja pitää samalla perhettä rautaisessa otteessaan. Miehellä on tehtävä. Vaimo on turhautunut, väsynyt ja yksinäinen, ja lopulta sen takia aivan liian utelias. Uteliaille käy harvoin hyvin.  

Ajatuksia: Tästä kirjasta on haasteellista kirjoittaa sen ansaitsemalla tavalla, joten en edes  yritä taiteilla mitään ihmeellistä. Kerron vain, ettäjos pidät jännityksestä,  LUE, suosittelen! Kirjailija on luonut loistavasti tihenevää kutkuttavaa jännitystä. Lukijahan tietää, ja on koko ajan paljon enemmän kartalla tapahtumista kuin osasto-Q, tai kukaan muukaan, ja asetelma toimii loistavasti. Kuitenkin kirjailija osaa  ja pääsee yllättämään kiemuraisilla juonikuvioilla.

Tiedän, että kyseessä on sarja, enkä ole tutustunut muihin kirjailijan kirjoihin. Minun on kuitenkin myönnettävä, että ”hyvikset” eikä heidän persoonansa vedonneet minuun läheskään yhtä paljon kuin kirjan pahis. Olkoonkin, että tuon osasto-Q:n porukka osoittautui vähintäänkin erikoiseksi. Eli vaikka hetkellisesti saatoin hiukan pitkästyä itse osasto-Q:n kanssa, pahiksen kanssa en hetkeäkään.

Yhteenvetona: Oikein sopivan tiheätunnelmainen ja kelpo jännäri. Kirjailijan tuotantoon tutustuminen jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!