sunnuntai 30. elokuuta 2015

Salamavaras – Rick Riordan

Percy Jackson –sarja, osa 1

Nimi: Salamavaras
Tekijä Riordan Rick
Julkaisu Otava 2012
Sivuja 367
Luokka:    Nuoret/fantasia 84.2 RIO
Luettu: 07/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

12-vuotiaalla Percy Jacksonilla on keskittymis- ja lukihäiriön lisäksi muitakin ongelmia koulussa. Ongelmat eivät ota loppuakseen kun nuori mies kuulee olevansa Poseidonin poika ja näin ollen puolijumala. Lisäksi ylijumala Zeuskin syyttää Percya varkaaksi ja kintereillä seuraa niin sodanjumala Ares kuin manalan valtias Haadeskin.  Tietysti juttu menee niin, että  pian 12-vuotiaan pojan harteilla  on koko maailmankaikkeuden tulevaisuus. Mukava kesä tulossa, ilman paineita? No eipä hätää, kun kavereitakin on varmuudella ainakin yksi,  aiemmissa tehtävissään rankasti epäonnistunut satyyri Grover.

Ajatuksia: Tämä kirja on ollut pitkään lukulistallani, koska leffan olen joskus muinoin lasten kanssa katsonut, halusin myös tutustua alkuperäiseen teokseen.

Mikäpäs siinä, vauhdikasta ja kelpo seikkailua. Tosin se, että kirjan päähenkilö oli vasta 12-vuotias, tuntui varsin epärealistiselta. Äiti-ihmisenä väitän ettei 12-vuotiaat oikeasti käyttäydy noin kuten tarinassa. Leffassa päähenkilö on vanhempi ja se toimii mielestäni paremmin. Tunsin ehkäpä olevani muutenkin turhan vanha tälle tarinalle, mutta aion jatkaa tutustumista edelleen. ihan sen takia, että kreikkalainen mytologia on aina viehättänyt minua.

Tämä heinäkuun viimeinen olikin sitten samalla tämän vuoden 100. luettu kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!