torstai 27. elokuuta 2015

Julian rakkaus – Anne Fortier

Haaste 17: Kirja joka on mukaelma jostain klassisesta tarinasta


Nimi: Julian rakkaus
Tekijä Fortier Anne
Julkaistu Tammi 2010
Alkup.teos Juliet /2010
Sivuja 604
Luokka: 84.24 FOR
Luettu: 07/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

”Koska nimeni on Julia, minun olisi kai pitänyt tietää, mitä tuleman piti. Halusin vain niin kovasti uskoa, että minun kohdallani sama vanha ja valitettava murhenäytelmä ei enää toistuisi” 

Julia ja Janice ovat kaksoset joiden kasvattiäitinä toiminut isotäti Rose kuolee. Kaikkien yllätykseksi Rose jättää kaiken omaisuutensa taloa myöten itsekkään oloiselle Janicelle ja Julia saa vain kirjekuoren jonka sisällä on avaimet. Perintökirje paljastaa Julian oikein nimen olevan Giulietta Tolomei ja avaimien sopivan Sienassa olevaan tallalokeroon, jossa odottaisi äidin jättämä perintö tyttärelleen.

Julia matkaa Italiaan ja alkaa seikkailu josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Löytyy matkalta tietysti myös komea mies, mutta nimen perusteella hän on aika kaukana Romeosta.

Tarina kulkee  kahdessa ajassa. Välillä Vanha käsikirjoitus vie lukijan 1340-luvun Sienaan seuraamaan Giuletten ja Romeon jänittävää ja traagista tarinaa.

Ajatuksia: Jostain syystä tämä tarina vei minut mukanaan aivan täysin ja kokonaan. Kirjassa on yli 600 sivua ja minä ahmin ne kaikki hetkessä.  En suinkaan väitä, että tässä on kirjallisuuden historian paras mestariteos, mutta juuri minun lukuhetkelläni tarina toimi ja nautin joka hetkestä (jopa niistä lähes raivostuttavan kliseisistä ja epäuskottavista) suunnattomasti. Välillä käy näin. Epätäydellinen,  ja paikoin jopa lapsellinen tarina vaan jostain syystä lumoaa, enkä osaa sanoa minkä takia. Minä näin tarinan kuin elokuvaa olisin katsellut. Vauhtia todellakin tarinassa riittää, eli pitkästymään tämän parissa ei todellakaan pääse.

Tämän kokemuksen takia, en nyt nipota mistään. Ehkä juuri tänään sateisena päivänä, olin vain juuri tällaista romanttista seikkailua vailla, ja voi miten iloinen olen, että sellaisen löysin ja vieläpä ihan sattumalta osui kirjastossa silmiini. Voih, tätä lukiessa oli niin kiva olo että suorastaan kehräsin.

Yhteenvetona: Romanttinen seikkailu jossa mukana historiallisia arvoituksia. Loistavaa luettavaa peiton alle käpertyneenä, jos vaan kädet kestää kannatella tuota melko painavaa kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!