tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kolibri – Kati Hiekkapelto

Nimi: Kolibri
Tekijä Hiekkapelto Kati
Julkaisu Otava 2013
Sivuja 381
Luokka: jännitys 84.20 HIE
Luettu: 03/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Anne Feketen ura tuoreena rikostutkijana uudessa työpaikassa saa varsin vauhdikkaan alun kahden hyvin erilaisen tapauksen johdosta.

Lenkkipolulta löytyy nuoren naisen ruumis. Uhria on ammuttu lähietäisyydeltä haulikolla päähän ja jälki on sen mukaista.

Toisena tapauksena Anna tutkii maahanmuuttajataustaisen  17-vuotiaan tytön hätäpuhelua. Tyttö löytyy kunnossa, mutta Annalla on omat epäilyksensä tapahtumien taustoista.

Ruumiita tulee lisää ja pian etsinnässä on sarjamurhaaja. Työpaineita ei helpota uusi työpari Esko, joka osoittaa selvästi mitä mieltä hän on maahanmuuttajataustaisesta naispoliisista.

Ajatuksia: Tämän kirjan lukeminen kesti pitkään, enkä oikein tiedä minkä takia. Teksti tuntui heti tutulta ja kotoisalta, mutta jotenkin ei tullut sellaista ”pakko lukea loppuun heti” –tunnetta. Tarina eteni ihan ok, tosin lopun juonenkäänteistä en hirveästi innostunut. Ehkä tapahtumasarjan mystiseltä vaikuttanut kokonaisuus, kaikkine uhreihin jätettyine koruineen ja atsteekkijumalineen, loi enemmän odotuksia kuin mihin tarina sitten lopulta ylsi.  Kokonaisuudesta pidin jonkin verran, mutta hullaantumista ei tällä kertaa päässyt tapahtumaan. Kirjan päähenkilöstä Annasta pidin kovasti ja mielestäni maahanmuuttajataustainen päähenkilö on loistava valinta. Pienestä kritiikistä huolimatta  Hiekkapelto vakuutti minut niin, että haluan tutustua tuotantoon ja etenkin Annaan lisää.

 Huomattavasti seikkaperäisemmän kuvan teoksesta ja positiivisemman arvion löydät vaikkapa Kirsin kirjanurkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!