tiistai 7. huhtikuuta 2015

Koruton totuus – Jodi Picoult

Haaste 44: Kirja, jossa on yli 500 sivuaNimi: Koruton totuus
Tekijä: Picoult Jodi
Julkaisu: Karisto 2007
Alkuperäisteos:  Plain Truth  julkaistu 2000
Sivuja: 511
Luokka: 84.2 PIC
Luettu: 03/2015
Mistä Kirjastosta lainattu

Ellie Hathavay on puolustusasianajaja jolle ei ole väliä onko puolustettava syyllinen vai syytön, kunhan hän saa parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaiseksi. Tai tällaisen kovapintaisen kuvan Ellie antaa ulospäin. Viimeinen voitettu työjuttu saa kuitenkin Ellien romahduksen partaalle ja tulee painajaisina hänen uniinsa. Samaan aikaan suhde pitkäaikaisen miesystävän kanssa tuntuu vetävän viimeisiään. Ellie tarvitsee irtioton ja matkustaa Pennsylvanian Paradisen rauhaan sukulaistensa Ledan ja Frankin luokse. 

Katie Fisher on 18-vuotias amish-tyttö jota syytetään vastasyntyneen lapsensa murhasta.

Lepo ja rauha tädin luona katkeaa kun Leda-täti joutuu pyytämään  Ellieltä ammatillista apua. Näin vastentahtoinen Ellie päätyy Katien asianajajaksi. Toimeksiantoon kuuluu, että Ellien tulee vahtia Katieta henkilökohtaisesti koko ajan. Tämän seurauksena kovapintainen asianajaja löytää itsensä amish-yhteisöstä. Ellie yrittää selvittää mitä on oikeasti tapahtunut, mutta Katiesta ei tunnu olevan mitään apua. Tyttö kieltää kaikkien lääketieteellisten todisteiden vastaisesti olleensa koskaan raskaana, eikä muista tapahtumista muutenkaan mitään. Alkaa monimutkaisen jutun perinpohjainen selvittely, samalla kun Ellie käy läpi omaa elämäänsä ja arvojaan. 

 Ajatuksia: Tarina vie lukijan amish-yhteisöön, sen tapoihin ja ihmisiin.  Itse en yleensä välitä lukea oikeustaisteluista, mutta onneksi tämä keskittyykin muuhun. Kirja pääsee yllättämään.  Juuri kun luulee, että tietää miten asiat menivät, huomaakin että suunta muuttuu. Picoult kirjoittaa taitavasti ja osaa pitää lukijan otteessaan.  Minulle herkkua oli etenkin amissikulttuurin kuvaus, voisin lukea aiheesta paljon lisääkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!