torstai 12. helmikuuta 2015

Jääkylmä - Tess Gerritsen

HAASTE 11, Sellainen suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole aiemmin lukenut

Nimi: Jääkylmä
Tekijä Gerritsen Tess
Julkaistu 2010
Sivuja 351
Luettu: 01/2015
Lainattu kirjastosta

”- Malja seikkailullemme!. 

Maurakin nosti lasinsa ja siemaisivat virnistäen toisilleen. Doug näytti cocktailbaarin imartelevassa hämärässä siltä opiskelijalta, jonka Maura muisti, rämäpäiseltä nuorelta mieheltä, joka oli kiivennyt ninjapuvussa talojen katoille. Maura tunsi itsensäkin jälkeen nuoreksi. Uskaliaaksi ja pelottamaksi ja valmiina osallistumaan tähän seikkailuun. 
- Minä lupaan, Doug sanoi, että tästä tulee hauskaa.”

Maura Isles toteaa, ettei hän pysty kilpailemaan Danielin suurimman rakkauden, katolisen kirkon kanssa. Hän epäilee että heidän suhteensa on tullut tiensä päähän. Näissä aatoksissa Maura matkustaa patologien konferenssiin hyisen kylmään Wyomingiin. 

Paikan päällä hän törmää vanhaan kurssikaveriinsa Dougiin. Doug haluaa piristää Mauraa ja saa houkuteltua tämän lähtemään konferenssin jälkeen pienelle mukavalle retkelle muutaman ystävänsä, sekä Dougin tyttären kanssa.  Dougin lupaukset rennosta matkasta kaatuvat heti alkuun, kun Dougin 13-vuotias tytär osoittaa selvästi ettei hyväksy Mauran mukana oloa.  Kun he kaiken lisäksi eksyvät keskelle lumista korpea auton suistuttua ojaan, eikä alueella löydy minkäänlaista kenttää, joten puhelimitse apua ei ole saatavilla, valkenee kaikille minkälaisessa pulassa he ovat. Ulkona riehuu lumimyrsky, ja epätoivoinen viisikko kaipaa kipeästi suojaa. He päätyvät laaksoon ”Taivasten valtakuntaan”,  mistä löytyy useita asumattomia taloja. Paikassa on jotain outoa. Talot ovat askeettisia, vailla mitään mukavuuksia, mutta kummallisempaa on se, että näyttäisi kuin kaikki asukkaat olisi vain kadonneet ilman ennakkovaroituksia. Yhdestä talosta löytyi valmiiksi katettu ruokapöytä, mutta ihmisistä ei löytynyt mitään merkkejä. Minne kaikki olivat kadonneet? Kuka oli mies, jonka kuva löytyi jokaisesta talosta? Mauralla on epämiellyttävä tunne, että joku tarkkailee heitä.  Aika käy vähiin.

Toisaalla Daniel ottaa yhteyttä Jane Rizzoliin koska ei saa Mauraan yhteyttä. Jane on yksi harvoista joka tietää Danielin ja Mauran suhteesta sekä heidän ongelmistaan, joten hän ei ihmettele vaikkei Maura haluaisikaan vastata Danielille. Päivät kuluvat, eikä Janekaan saa ystäväänsä yhteyttä. Huoli kasvaa. Jane, Daniel sekä Gabriel (Janen mies) päättävät lähteä itse Wyomingiin selvittämään tilannetta ja he saavat karmaisevia uutisia. 

Ajatuksia: Jääkylmää jännitystä, sitä tämä on. Pidin kirjasta ihan valtavasti, mielestäni parasta Gerritseniä, mitä olen lukenut.  Taas tulen sen hankaluuden eteen, etten voi analysoida itse tarinaa enempää paljastamatta jutun ideaa. Mutta minulle tämä oli lukukokemuksena todella lähellä täydellistä jännäriä. Viihdyttävää, pelottavaa, mukaansa tempaavaa, sujuvaa ja yllättävää. Tämä lunasti paikan lempikirjojeni listalla. Ei varmaankaan yllätys, että suosittelen kaikille jännityksen ystäville!

2 kommenttia:

  1. Gerritsen on ollut mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa sarjan lukemista. Ehkä tänä vuonna... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Gerritseniltä löytyy myös ei niin onnistuneita teoksia, mutta pääsääntöisesti luvassa on oikein hyvää jännitystä.

      Poista

Kiitos kommentista!