keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Miniä – Tuomas Kyrö

                                                        
Julkaistu 2012
Sivuja 122
Luettu: 01/2015
Lainattu kirjastosta

Sen piti olla täydellisen rentouttava viikonloppu, viiniä, sisustuslehtiä, kaukosäädin omassa käytössä ja aamulla saisi nukkua pitkään. Muu perhe oli appiukon luona Sysi-Suomessa 300 km:n päässä. Vihdoinkin Liisa rentoutuisi kunnolla.

Liisa eli tarinan miniä, on nelikymppinen kolmen lapsen äiti sekä uraohjus. Mies toimii "kotiäitinä" ja on työssään hyvä. Anoppi on vaikeasti dementoitunut ja joutunut sairaalaan. Kun iäkäs appiukko loukkaa nilkkansa eikä pärjää kotona, hänet lykätään taksiin ja miniän hoiviin . Mies ja lapset jäävät vielä appilaan hoitamaan asioista. Liisa yrittää saada kodin appiukkoa vastaavaksi, eli pois hus pois hienosteluruuat ja espressot. Tilalle HK:n sinistä. Maidon pitää olla punaista ja kahvin tavallista. Ja ei pidä unohtaa PERUNAA, tuota maailman kaikkeuden tärkeintä ravinnon osaa.  

Tietysti tähän viikonloppuidylliin sopii loistavasti vielä venäläinen delekaatio jonka piti saapua vasta maanantaina. Tärkeät kaupat on tärkeät kaupat, joten Liisan ei auta muu kuin ottaa appiukko mukaan neuvotteluihin. Kun mies pistää lapset junalla kotiin, on varsin erikoinen kauppaneuvottelukunta valmis. 

Ajatuksia: Pidin kovasti Kyrön tarjoamasta huumorista. Tarina ei hauskuudestaan huolimatta ollut todellakaan mitään höttöä. Minuun tämä tyyli uppoaa täysillä. Vähän nolottaa myöntää, että tämä oli ensimmäinen lukemani Tuomas Kyrön kirja, mutta ei todellakaan viimeinen.         

2 kommenttia:

  1. Miniä ei ole mielestäni Kyrön parhaimmistoa Mielensäpahoittajien saralla, joten kannattaa ehdottomasti napata ensimmäinen Mielensäpahoittaja lukuun, jos pidit tästäkin. Sinulla onkin vielä paljon hyviä hetkiä tiedossa tuon vanhan jäärän mietteiden parissa. :) Itse olen harmillisesti jo lukenut jokaisen sarjassa ilmestyneen kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, näin minäkin olen kuullut. Ensin olin kovasti sitä mieltä, että odotan kiltisti kunnes suurin kohu Mielensäpahoittajan suhteen on ohi, ja luen tarinat vasta sitten. Nyt joudun toteamaan ettei kärsivällisyyteni riitä. Mielensäpahoittajat ovat edelleen kirjastosta jatkuvasti lainassa, joten joudun ehkä pyörtämään päätökseni olla ostamatta kirjoja... En käynyt katsomassa elokuvaakaan koska haluan ensin lukea kirjat. En vaikka niin olisin halunnut.

      Poista

Kiitos kommentista!