sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Khao Lakin sydämet – Marja-Leena TiainenNimi: Khao Lakin sydämet
Tekijä: Tiainen Marja-Leena
Julkaistu 2013
Sivuja: 237
Luokka: Nuoret 84.2 TIA
Luettu: 02/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Jatketaan Marja-Leena Tiaisen tuotannolla.  

Kuusivuotias Emma menetti tapaninpäivänä 2004 perheensä ja isovanhempansa koko maailmaa järkyttäneessä luonnonkatastrofissa. Emma on yksi Khao Lakin tsunamista selvinneistä lapsista. 

Viisitoistavuotiaana Emma palaa Khao Lakiin. Hän haluaa löytää pelastajansa, miehen jonka avulla Emma selviytyi. Matka ei ole helppo vaan se on täynnä kipeitä muistoja. Samalla elämä voi yllättää mukavallakin tavalla. 

Ajatuksia: Emman tarina on surullinen, mutta ilman muuta selviytymistarina. Takaumina kerrottu tarina toimii tässä mielestäni oikein hyvin. Aiheella ei ole mässäilty turhia, mutta tunteet , ne pelottavat ja kipeätkin, välittyvät hyvin. Koskettavaa ja kaunista on myös nuoren ihmisen ihastuminen, usko tulevaan. Kyseessä on nuorten kirja mutta suosittelen tätä ehdottomasti myös aikuisille. 

2 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä kirjasta melko paljon. Omaan makuuni se olisi saanut käsitellä aihetta hieman intensiivisemmin, mutta toisaalta hyvä, ettei nuortenkirja ole liian rankka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leila,
   Olen kirjasta kanssasi pitkälti samaa mieltä.
   Itselläni on tarkoitus lukea jossain vaiheessa tositapahtumiin perustuvat tarinat Katastrofista uuteen elämään ja Khao Lakin tsunamin jälkimainingit. Toisaalta nuo kirjat pelottavat. Niissä kiinnostaa ihmismielen toiminta, miten ja minkälainen ihminen selviytyy tai pystyy selviytymään ja rakentamaan elämänsä uudelleen. Miten ihminen muuttuu, jos muuttuu jne.

   Poista

Kiitos kommentista!