lauantai 14. helmikuuta 2015

Nukkumatti – Lars Kepler

Ihan ensimmäiseksi haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa ystävänpäivää.  Ystävänpäivän teemaan sopien valitsin kirjavuoden lukuhaasteeksi

HAASTE 12: Kirja, jota ystäväsi on suositellut sinulleNimi: Nukkumatti
Tekijä Kepler Lars
Julkaistu 2013, alkuperäinen teos 2012
Sivuja 529
Luettu: 02/2015
Lainattu kirjastosta

”Vaatteet lepattavat miehen yllä. Silta tärisee rajusti hänen jalkojensa alla. Hän seisoo liikkumattomana silmät ammollaan ja puristaa kaidetta. 
Ilma on pelkkää kieppuvaa lunta ja vastaan syöksyvää pimeyttä. Verinen käsi on alkanut jäätyä kiinni kaiteeseen, kun hän lähtee taas kävelemään. 
Hän nimensä on Mikael Kohler-Frost. Hän on ollut kateissa kolmetoista vuotta, ja hänet on julistettu kuolleeksi seitsemän vuotta sitten. ”

Mikael Kohler-Frostin paluu elävien kirjoihin ei herätä vain hämmennystä ja riemua, vaan myös pelkoa. Komisario Joona Linna oli henkilö joka nappasi Jurekin kiinni kolmetoista vuotta, ja hän sai maksaa siitä kovan hinnan. Kun Linnan epäilykset siitä, että sarjamurhaaja Jurek Walter ei toiminut yksin, osoittautuvat todennäköisiksi, on komisario syystäkin huolissaan. 

Mikael ei tiedä missä häntä pidettiin vankina, hän ei tiedä miltä vangitsija näyttää, hän tietää vain sen, että hän oli Nukkumatin vankina, eikä hän ollut siellä yksin.

Jurek Walter on viettänyt viimeiset kolmetoista vuotta tarkasti vartioituna oikeuspsykiatrille osastolla. Mies herättää pelkoa myös henkilökunnassa, eikä hänen kanssaan saa kommunikoida. Walterilla on ihmeellinen taito saada ihmiset tekemään tekoja, mitä he eivät haluaisi. Nyt poliisien pitäisi saada Walter paljastamaan jotain apuristaan soluttautujan avulla, mutta murhaaja on pelottavan älykäs. 

” Jurek tekee kaikkensa päästäkseen pakoon, Joona sanoo painokkaasti. Et saa antaa sen tapahtua. Olet minulle kuin sisko, mutta on parempi että kuolet kuin päästät Jurekin pakoon.”

Ajatuksia: Päädyin lukemaan Kepleriä ystävän suosituksesta. Ja voi miten kiitollinen olenkaan tästä kirjavinkistä. Tämä kirja otti minut vangikseen, sitoi nojatuoliin ja piti tiukasti otteessaan. Suosittelen ehdottomasti kaikille jännityksen ystäville. Itse kävin jo lainaamassa toisen Keplerin kirjan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!