keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Nörtti New game – Aleksi Delikouras


                      Nimi: Nörtti, New game
                      Tekijä: Delikouras Aleksi
                      Julkaistu 2012
                      Sivuja 206
                      Luokka: Nuoret  84.2 DEL
                      Luettu: 02/2015
                      Lainattu kirjastosta

New game on ote DragonSlayer666:n päiväkirjasta ja elämästä noin puolen vuoden ajalta. Drago elää 24/7 virtuaalimaailmassa, tai eläisi, jos äiti ei diktaattorimaisin ottein yrittäisi rajoittaa poikansa elämää. Dragon äiti ei ymmärrä pilaavansa samalla Dragon mahdollisuudet tulla maailman parhaaksi pelaajaksi, puhumattakaan mahdollisuuksista kuuman punapään Fetasalaatin suhteen.

”Ihme diktaattori toi mutsi”.

7. lokakuuta
”Peruspäivä. Tosin mä myöhästyin koulusta kuusi tuntia ja ehdin vain kahdelle viimeiselle tunnille.”

DragonSlayer666 on varsin suorasanainen kaveri, hänellä on mielipide kaikesta ja kaikista. Näin aikuisen näkökulmasta asioiden mustavalkoisuus ja nuoren varmat mielipiteet kieltämättä hieman hymyilyttää. Kirja ei ole missään nimessä pelkää "huttua" vaan siinä käsitellään myös vakavia, pelottavia ja surullisiakin asioita, vaikkakin aika roisin sanoin, voi rivien välistä lukea paljon. Koulumaailma voi olla todella julma ja pelottava. 

Ihastuin tämän kirjan riemastuttavaan huumoriin ja varsin värikkäisiin kielikuviin. Tarina sai minut nauramaan myös ääneen, mikä kertoo paljon. Puhekieli kuulostaa aidolta, sanon näin, vaikka inhoan kiroilua.  Oli mielenkiintoista lukea näin suoraa tekstiä nuoren ajatuksista/näkökulmasta. Monikin asia kuulostaa parin (pelaavan) teinin äitinä tutulta. Ymmärrän miksi kirja suosittu ja kehuttu. Mielestäni tämä kirja on kirjoitettu nuorelta nuorille, ja Aleksi Delikouras selvästi tietää mistä kirjoittaa. Mutta aikuisellekaan ei tee pahaa vähän avartaa maailmaansa ja lukea tämä. Ihan silmiä avaava lukukokemus nykypäivän nuorten maailmasta. Omalta osaltani haluan kiittää kirjailijaa kirjasta, joka tarjoaa lukemista niillekin nuorille jotka eivät sitä yleensä harrasta. Loistotyötä.

Samalla tunnustan kaikella rakkaudella ja omasta pelottavan aktiivisesta pelinuoruudestani huolimatta (asia josta ei puhuta), olevani nykyään myös ”ihme diktaattori mutsi”, ja vieläpä ylpeä sellainen, olen pahoillani lapset, aina ei vaan voi voittaa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!