maanantai 2. marraskuuta 2015

Eksyneiden jumala – Stephen King

Nimi: Eksyneiden jumala
Tekijä King Stephen
Julkaistu 1999
Sivuja 299
Luokka: jännitys / 84.2 KIN
Luettu: 09/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

9-vuotias Trisha McFarland lähtee viettämään laatuaikaa äitinsä ja veljensä kanssa. Laatuaika heidän avioeroperheessään tarkoittaa metsässä vaeltelua teini-ikäisen veljen ja äidin kinastellessa ihan kaikesta. Kukaan ei huomaa, että Trisha vetäytyy asioilleen metsän uumeniin. Tytön oli sen jälkeen tarkoitus oikaista pieni mutka ja palata muun perheen luo. Jotenkin polku oli kuitenkin hävinnyt, samoin äiti ja veli. Alkaa pienen tytön selviytymistaistelu ypöyksin suuressa erämaassa. Aluksi Trisha pelkää yksinäisyyttä, mutta hetken päästä hän huomaa, että pelottavampaa on tieto ettei ehkä olekaan yksin. 

Ajatuksia: Minulla on tavoitteena käydä Kingin tuotantoa läpi uudelleen. Ison osan olen joskus lukenutkin, mutta tämä on jostain syystä jäänyt kokonaan huomioimatta.

Hyvä, että se on nyt luettu. Tarinan tunnelma oli huima. Mielestäni tämä ei kaipaa mitään ihmeempiä kummituksia, koska jännitystä riitti ihan muutoinkin. Kukin voi käsitellä ja tulkita tarinan miten vaan, mutta minusta tuo pieni pilkahdus yliluonnollisutta kuvaa pienen eksyneen tytön pelkoja ja väsyneen mielen tuomia tunnelmia. Homma toimi hyvin. No olihan Trisha 9-vuotiaaksi äärettömän järkevä ja urhea, ehkä sillä rajoilla, ettei ollut liiankin järkevä, jos näin voi sanoa.

Kun aloitin tämän tarinan, oli se pakko lukea kerralla loppuun. Vietin siis yön mökillä lukien tarinaa otsalampun avulla. Ei äiti-ihminen voi jättää 9-vuotiasta lasta metsään yksin, pakko oli selvittää ja jännittää miten käy.

Tätä uskallan suositella myös niille, jotka karsastavat Kingin kauhukertomuksia. Mielestäni tämä hurja on seikkailu, missä oikeasti jännittää lapsen puolesta. Pelkää pahinta ja toivoo parasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!