maanantai 10. kesäkuuta 2019

MAAILMAN LAHJAKKAIN TYTTÖ – M.R. CAREY

Julkaistu: 2016
Luokka: 84.2 scifi/kauhu
Sivuja: 408
Luettu: 04/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Sattumalöydös
Vuosi 2018: 30. luettu kirja

Melanie on tavallista älykkäämpi 10-vuotias tyttö joka on äärimmäisen kiinnostunut kreikkalaisista taruista, erityisesti Pandorasta. Melanie käy koulua ja hän on kovasti kiintynyt opettajaansa. Melanie asuu selissä, syö toukkia ja on oppituntien ajan kahlittu pyörätuoliin muiden oppilaiden tavoin. Heitä vartioi aseistetut sotilaat. Sotilaat, jotka pelkäävät näitä lapsia suunnattomasti. Melanie ei tiedä minkä takia, eikä hän ole ihan varma mikä, tai kuka hän on.

Ajatuksia: Oli todella lähellä, etten jättänyt tätä kirjaa kokonaan lukematta. Nappasin tämän sattumalta hyllystä ja kun tarkempi tarkastelu osoitti, että kyseessä onkin jonkinlainen zombitarina, mielenkiintoni lopahti. Onneksi päädyin kuitenkin ”katsomaan vähän enemmän”. Kerrankin zombitarina, joka vei kiitettävästi mukanaan. Melanie on todella mielenkiintoinen hahmo. Loppu pääsi vielä yllättämään, ja sitä ei tapahdu kovin usein. Oikein viihdyttävää, vaikkakin paikoin raakaa luettavaa. Herkille lukijoille en voi suositella, mutta jos olet karaistuneempi kauhun kaveri, niin ehdottomasti kannattaa tutustua. Tästä on tehty myös elokuva, ja se piti katsoa kirjan jälkeen, ei huono sekään, vaikka kirja oli toki parempi.

2 kommenttia:

  1. Yritän vältellä zombitarinoita, mutta tämä oli oikein räväkkä zombitarina, joka vei mukanaan. Päähenkilö pikku tyttö oli oikein kiinnostava henkilöhahmo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, zombitarinat kierrän yleensä suosiolla. Melanie oli kiinnostava ja tarinan loppu oli myös sopivan erilainen. Positiivinen yllätys.

      Poista

Kiitos kommentista!