maanantai 26. elokuuta 2019

Räsynukke - Daniel Cole

Julkaistu: 2017
Luokka: 84.2 jännitys
Sivuja: 444
Luettu: 08/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: lukulistalla
Vuosi 2019: 98. luettu kirja

Lontoolaisen asunnon kattoon on viritelty ruumis, joka on kasattu useasta eri uhrista. Lisäksi kaamea viritelmä osoittaa sormellaan viereisen talon ikkunaa. Asuntoon, jossa asuu kyseenalaisen maineen omaava  juuri töihin palannut rikosylikonstaapeli William "Wolf" Fawkes.  On varsin todennäköistä, että tapaus liittyy jotenkin Wolfiin ja tekijä haluaa kertoa hänelle jotain. Pian Räsynukke -murhaaja lähettää julkisuuteen nimilistan seuraavista uhreistaan . Hän pitää kauhistuttavalla tavalla lupauksensa, kun uhriluku kasvaa. Listalle on päässyt myös Wolf ja taistelu aikaa sekä järkyttävän taitavaa sarjamurhaajaa vastaan alkaa.

Ajatuksia: Äärettömän raaka, mutta samalla myös hyvin mielenkiintoinen kirja. Tämä kuuluu niihin kirjoihin, jotka on vaan luettava kerralla, välittämättä aikataulusta. Onneksi tartuin itse tähän kesälomalla, joten saatoin lukea yömyöhään. Päähenkilö Wolfin monimutkaisen persoonan ja häilyvän mielenterveyden lisäksi myös mystinen Emily Baxter herätti mielenkiintoni ja käsittäkseni hän jatkaa tarinan muissakin osissa. Huikea esikoisteos. Seuraava osa odottaa jo pöydällä, vahinko vain, että loma on jo loppu ja täytyy odottaa viikonloppuun tarinan aloittamista.

Yhteenvetona: Suosittelen jännityksen ystävälle, jos et pelkää varsin raakaa toimintaa. Vaikka itseäni puistatti paikoin aika tavalla, vei tiivis tunnelma mukanaan.

1 kommentti:

  1. Tämä oli kyllä räväkkä trilleri. Ei sovi herkille lukijoille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!