tiistai 9. kesäkuuta 2020

OUTOLINTU, OSA 1 – VERONICA ROTH

Julkaistu: 2014
Luokka: 84.2 nuoret / scifi
Sivuja: 363
Luettu: 02/2019
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2019: 13. luettu kirja
Helmet 2019: 30: Kirjan kannessa on kaupunkimaisema

Eletään tulevaisuuden maailmassa, jossa ei ole suuren sodan jäljiltä paljoa. Ihmiset on jaettu viiteen osastoon Vaatimattomiin, Sopuisiin, Rehteihin, Uskaliaisiin ja Teräviin. Lisäksi joidenkin kohtalona on olla Osaston. Tarinan päähenkilö Beatrice kuuluu vaatimattomiin. On tullut Beatricen ja hänen veljensä Calebin aika valita tuleva osastonsa. Valintaa edeltää taipumustestit, vaikka nuori saakin vapaasti päättää mihin osastoon hän haluaa mennä. Beatricen osalta taipumustestit aiheuttivat tekijälleen päänvaivaa ja tulos jäi epäselväksi. Tyttö sai vaan kehotuksen pitää tutkimustuloksensa visusti salassa.

Valintapäivä tulee ja nuorten pitää tietää minne osastolle he kuluvat jatkossa. Jos he lähtevät perheensä osastosta, yhteys perheeseen ja menneeseen katkeaa. Etusijalla tulisi aina olla osasto, ei veriside perheeseen.
Beatricen on aika tehdä valinta, joka voi muuttaa kaiken.

Ajatuksia: Pidin tästä yllättävän paljon. Jotain samaa kuin Nälkäpeli -sarjassa ja silti sopivan erilaista. Olen nähnyt myös elokuvan ja pidin siitäkin. Tarina koukutti ja tarkoitus on jatkaa sen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!