lauantai 27. helmikuuta 2021

6/2021: Tammimäen Margareta, osa 1 - Ursula Pohjolan-Pirhonen


Kuunneltu:    23.1.-30.1.2021
Lukija:           Erja Manto
Kesto:            8 h 11 min

Julkaistu:   alkuperäisteos  v.1978
Luokka:  84.2 historiallinen romaani
Mistä:  Storytel äänikirja 
2021 Helmet-lukuhaaste 3: Historiallinen romaani

Storytel kuvaa tarinaa näin:
"Tammimäen Margareta on kirjailija Ursula Pohjolan-Pirhosen (1925-1984) historiallisen Tammimäki-sarjan ensimmäinen osa, jossa seurataan romanttista herraskartanoelämää Tammimäen, Kesäniemen ja Sudenpään kartanoissa 1920-luvun Suomessa. 

Paroni Karl Falkenfelt asuu Tammimäen kartanossa ainoan tyttärensä Margaretan kanssa. Tunnelmallista kartanoa koristavat valkeat pilarit ja vehreä puutarha, ja Margaretalle kartano on paratiisi maan päällä. Läheisessä Sudenpään kartanossa asuva, kirjoja ja taidetta rakastava samettisilmäinen Klaus Sabel kiehtoo Margaretaa, vaikka Sudenpään kartanon asukkaineen kerrotaankin olevan kirottu. Klaus johdattaa Margaretan Sudenpään kartanon lumoavan historian saloihin esi-isänsä päiväkirjan avulla, mutta onko historiaan uppoutuminen sittenkään viisasta ja Sudenpään suvun kirous pelkkää taikauskoa?"
https://www.storytel.com/fi/fi/books/1979390-Tammimaeen-Margareta

Ajatuksia: Kirjan nimi on mielestäni harhaanjohtava, koska tarinan keskiössä ei ole Tammimäen Margareta. Sinänsä historialliset tarinat ovat kiinnostukseni kohde, eli tähänkin sarjaan varmasti kiinnyn ajastaan, vaikka nyt tarina lähtikin aika verkkaisesti etenemään. Tarinan mielinkiintoisin osuus sijoittuu naapurikartanon nuoren isännän Klausin suvun päiväkirjoista löytyneeseen tarinaan.

Erja Manto on täydellinen lukija kaikkiin historiallisiin tarinoihin, hänen äänensä jotenkin kuuluu näihin ja saa aikaa ihan omanlaisensa tunnelman. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!