torstai 5. maaliskuuta 2015

Älä itke, Tiina – Anni Polva

Haaste 16: Kirja, jota äitisi rakastaa


Nimi: Älä itke, Tiina!
Tekijä Polva Anni
Julkaistu: Karisto1983
Sivuja 139
Luettu: 02/2015
Mummolta lainattu.

Kesälomalla Tiina haluaa vain leikkiä pihalla kavereiden ja etenkin Juhan kanssa. Tiinan kintereillä seuraa kuitenkin pikkusisko Tinttamari, jota Tiina ei aina jaksaisi ottaa leikkeihin. Kun tuollaista pikkupirpanaa täytyy aina odotella ja huolehtia. Pikkusisko Tinttamari on viimeaikoina ollut muutenkin omituisen väsynyt, ja tyttöä janottaakin jatkuvasti, tämä ihmetyttää koko perhettä. Lääkärissä paljastuu, että Tinttamari on sairastunut sokeritautiin eli diabetekseen ja pikkusiskon pitää jäädä sairaalaan. Äidin pitää olla myös sairaalassa opettelemassa diabeteksen hoitoa, joten Tiina lähetetään  Juhan kanssa mummon hoivaan. Mummolassa on aina ihana olla, mutta  Tiina potee syyllisyyttä ja on kovasti huolissaan siskostaan. Tulisipa Tinttamari pian kotiin.

Ajatuksia: Lapsena sivuutin äitini tarjoamat Tiina kirjat sujuvasti, olin kyllä joskus aloittanut lukemaan, mutta olivat mielestäni ”aivan liian lällyjä” (sen sijaan tyttökirjoista Lotta-kirjat ahmin hetkessä). Nyt aikuisena on kirjaa huomattavan hankalaa arvioida, mutta ymmärrän edelleen miksi Tiinat eivät olleet minun kirjojani, vaikka teksti on ihan sujuvaa ja sukkelaa. Jotain särmää puuttuu. (Olen pahoillani äiti, yritin kuitenkin .) Koska osallistun kirjavuoden lukuhaasteeseen ja siellä on yhtenä  haasteena on kirja jota äitisi rakastaa, uskon pääseväni vielä tutustumaan Polvan tuotantoon uudestaan. 

No, Tiina kirjojen suurta fania minusta ei edelleenkään tullut, mutta sen sijaan löysin netistä Tiinasta tehdyn TV-sarjan trailerin ja sen perusteella tuo kolmen tunnin pläjäys olisi mukava nähdä. Sarjan löysin myynnistä ainakin täältä. Eli taidan tehdä tilauksen ja viettää myöhemmin Tiinan merkeissä äiti-tytär päivää ikioman äitini kanssa. 

Haasteeseen osallistun tällä kirjalla, vaikkei tämä yksittäinen kirja ole äidilleni ylitse muiden. Hän on vaan joskus rakastanut kaikkia Tiina kirjoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!