perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kadonnut – Chevy Stevens

Nimi: Kadonnut
Tekijä Stevens Chevy
Julkaisu: Bazar 2012, alkuperäinen 2010
Sivuja 362
Luokka: jännitys / 84.2 STE
Luettu: 02/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Kiinteistövälittäjä Annie O´Sullivanin painajainen alkaa, kun erään asuntonäytön päätteeksi paikalle saapunut ystävällisen oloinen mies sieppaa hänet.  Herätessään Annie huomaa olevansa hirsimökissä joka oli muutettu vankilaksi. Jatkossa Annien siepannut mies, Friikki, määrittelee naisen elämän rutiinit ihan uudelle tasolle. Mies hallitsee Annien kaikkia toimintoja ja käyttää tätä hyväkseen silloin kun haluaa. Jos Annie tekee pienenkin virheen, hän saa maksaa siitä kalliisti. 

Tarina avautuu pikkuhiljaa psykiatrin istuntojen edetessä. Annie kertoo tarinaansa, mutta psykiatrin ääntä ei kuulu missään vaiheessa. 

Ajatuksia: Tämä on psykologinen trilleri. Stevens osaa luoda taitavasti painajaismaisen tiheän tunnelman. Tarina on väkivaltainen, julma ja surullinenkin. Lopussa odottaa vielä yllätys. Tosin itse jäin miettimään oliko tarinan loppuosa lainkaan tarpeen?  Kirja olisi toiminut ihan hyvin ilman lisädraamaa. Toisaalta Annien vankeusaikaa olisi voinut vielä syventää, tai sitten tarinan pääpaino olisi voinut olla tuossa sieppaamisen jälkeisessä ajassa, jolloin itse mökkiaikaa olisi voinut vähentää.

Yhteenvetona: Kirjailijana Stevens herätti mielenkiintoni. Ottaen huomioon, että tämä on varsin vakuuttava esikoisteos, on syytä pistää kirjailijan nimi mieleen. Minulla on ihan alussa hieman vaikeuksia päästä tarinaan mukaan, mutta kun pääsin vauhtiin niin pidin välillä kovastikin. Jossain vaiheessa tahti hieman hiipui, mutta loppua kohti oli taas tsempattu lisää. Pienistä miinuksista ja epätasaisuudesta huolimatta kyseessä on ihan kelpo jännäri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!