torstai 19. maaliskuuta 2015

Piinattu – Karin Slaughter

Grant County, osa 3

Nimi: Piinattu
Tekijä Slaughter Karin
Julkaisu: Helmi 2005
Alkuperäisteos A Faint Cold Fear v. 2003
Sivuja 414
Luokka: jännitys 84.2 SLA
Luettu: 02/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Heartsdalen yliopiston kampukselta löytyy nuoren miehen ruumis. Poliisien ja paikalle hälytetyn Sara Lintonin  esivaikutelma on, että kyseessä on itsemurha. Kun Sara  on vielä tutkimassa ruumista sen löytöpaikalla, tapahtuu jotain mikä sekoittaa Saran henkilökohtaisen elämän karmaisevalla tavalla mukaan tapahtumiin. Käänne muuttaa myös tutkintalinjaa. Oliko kyse kuitenkaan itsemurhasta? Kampuksella tapahtuu itsemurhalta näyttäviä kuolemia  lisää. Kuka vaanii ja ketä?

Aiemmista kirjoista tuttu Lena Adams on siirtynyt vartijaksi kampukselle. Lena oireilee  omien traumojensa jäljiltä pahasti ja tuntuu muutenkin sekoittuneen kampuksen ikäviin tapahtumiin jopa siinä määrin, että hänen entinen pomonsa Jeffrey joutuu raahaamaan naisen kuulusteluihin. 

Ajatuksia: Slaughter on äärettömän julma tässäkin kirjassa ja jotenkin tuntuu, että kirja kirjalta julmuus vain pahenee. Kirjailija ei tosiaan kaihda mitään eikä sääli ketään. Kirjassa riittää vauhtia, jännitystä ja yllätyksiä, mutta jotenkin tämä tarina ei purrut yhtä hyvin kuin aiemmat. Lenasta en edelleenkään pidä, tilanne on ollut samasta ensimmäisestä kirjasta lähtien, ja pahasti näyttää siltä, ettei tuskin meistä jatkossakaan tulee kavereita.  Vaikka minä en tästä pitänytkään yhtä paljon kuin aiemmista, on tämä silti taattua jännitystä, joskin varsin brutaalia. Herkille lukijoille en suosittele. Muut, lukekaa ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!