maanantai 16. maaliskuuta 2015

Riistetyt – Karin Slaughter

Grant County –sarja, osa 2

Nimi: Riistetyt
Tekijä Slaughter Karin
Julkaisu: Tammi 2004, alkuperäinen teos Kisscut  v. 2002
Sivuja 375
Luokka: jännitys 84.2 SLA
Luettu: 02/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Odotukset: Grant County –sarja on minulla toisella lukukierroksella. Olen lukenut alkuosan kirjat heti kun ne ovat ilmestyneet ja ensimmäinen kirja Sokaistu löytyy myös omasta kirjahyllystäni.  Aikaa tuosta lukemisesta on kuitenkin niin kauan, ettei tapahtumista ole mielikuvaa, löysin vain merkinnän, että olin pitänyt kirjoista. 

Sara ja Jeffreyn on tarkoitus viettää mukava kesälauantai rullaluistelun merkeissä. Hauskanpito katkeaa kun kahden nuoren riita johtaa traagisesti toisen kuolemaan ja samaan aikaan Sara löytää rullaluisteluradan vessasta julmasti surmatun keskosvauvan ruumiin. Rauhallinen tunnelma muuttuu kauhuksi. Selviää, että pienessä Heartsdalen kaupungissa on meneillään jotain todella outoa ja kuvottavaa. Hirveitä salaisuuksia löytyy useammastakin perheestä, eikä mikään ole niin kuin ennen. Sekä Jeffrey että Sara painivat syyllisyyden tunteiden kimpussa, molemmat katsovat olevansa osasyyllisiä tapahtumiin. Miten he eivät ole huomanneet lasten ahdinkoa?

Ajatuksia: Taas hankaluuksia saada aikaiseksi minkäänlaista tekstiä, ilman että paljastaisi olennaista. Tyydyn sen takia näin vähään. Slaughter on kovan luokan tekijä joka kirjoittaa todella rankkaa tekstiä eikä kaihda mitään aihealuetta, kukaan ei ole turvassa. Herkille lukijoille en uskalla Slaughterin kirjoja suositella juuri raakuuksien yksityiskohtaisen kuvailun vuoksi. Kun kauheuksien kohteena on vielä lapset ja nuoret niin välillä mennään sillä rajoilla, että haluanko lukea vai en. Kirjoissa on onneksi kaiken raakuuden vastapainoksia myös hyvin inhimillisiä tunteita, rakkautta, perhesuhteita ja välillä tutkaillaan Saran ja Jeffreyn parisuhdetta pintaa syvemmältä.

Yksi kirjan päähenkilöistä on poliisi Lena, henkilö, jonka persoonaan en millään tahdo lämmetä. Ymmärrän toki mikä kaikkea hän on tämän kirjasarjan myötä kokenut, mutta jotenkin en vaan pidä tyypistä. Toivottavasti asenteeni häntä kohtaan vielä muuttuu. 

Yhteenvetona: Kaikesta raakuudesta huolimatta pidän tästä tiivistunnelmaisesta jännäristä kovastikin ja Slaughter on edelleen mielestäni ehdottomasti kova tekijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!