keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Rakennus 31 – Christian Rönnbacka

Nimi: Rakennus 31
Tekijä Rönnbacka Christian
Julkaisu:  Bazar 2014
Sivuja 335
Luokka: jännitys 84.2 RÖN
Luettu: 02/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu.

Rakennus 31 on Antti Hautalehto -sarjan kolmas kirja. 

Porvoon seudulle alkaa ilmestymään tyhjiä hautoja joihin on jätetty kirjekuoressa laminoitu kirjain.  Komisario Antti Hautalehto  kollegoineen saavat tehtäväkseen selvittää liittyykö toimintaan mitään rikollista vain onko kyse pilasta . Kun yhdestä hautakuopasta lopulta löytyy  miehen ruumis, ja vieläpä historiallisesti varsin tutun oloinen hahmo, puhutaan jo murhatutkimuksista. 

Ajatuksia: Ihan alkuun minulla oli pieniä käynnistysvaikeuksia. En pitänyt kirjan sivujen asettelusta, mielestäni paikoin kappaleet olisi saanut jakaa selvemmin. Tarkoitan tällä, että minusta olisi selvempää jos esim. Mestarin (ja ehkä Suvinkin)  tarinat olisi jaettu aluksi ihan  vaan reilusti omille sivuilleen, eikä vain 1,5 cm kappalejaolla. Tämähän oli taas selvästi kuvattu . No joka tapauksessa, alku tuntui vähän sekavalta juuri tästä syystä.

Kaikkeen näemmä tottuu ja kun pääsin tarinaan kunnolla kiinni niin se oli menoa. Ihastuin tässä etenkin hurttiin huumoriin joka puri minuun ihan täysillä ja sai minut nauramaan.  Myös henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia. Pidin vilpittömästi niin Antista kuin hänen työkavereistaan, ja tunsin inhoa Antin esimiestä kohtaan. Tämä toimisi varmaan elokuvanakin hyvin. Itse luen luvattoman vähän kotimaisia dekkareita, mutta nyt olen varma, että haluan lukea lisää komisario Antti Hautalehdosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!