tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuun luetut

Seuraavaksi luvassa maaliskuun tilastopläjäys. 
Maaliskuun saldona 17 kirjaa. Sivuja kirjoista löytyi 5622, ja näin keskimäärin sivuja / kirja oli 331. Maaliskuun kirjat olin näemmä valinnut hyvin, koska  keskiarvoksi tuli peräti 3,01 (asteikolla 0-5). Kotimaisia kirjoja luin 11 ja ulkomaisia 6.  Maaliskuussa minua miellyttivät eniten Tuhat loistavaa aurinkoa - Khaled Hosseini ja huippuna aivan ihana Kerro minulle jotain hyvää - Jojo Moyes, jota pidän maaliskuun parhaana kirjana. Jonathan Tropperin - Kuinka lähestyä leskimiestä, oli myös oikein mukavaa luettavaa. Kaiken kaikkiaan maaliskuu oli hyvin monipuolinen kirjakuukausi. Tuli luettua vähän kaikenlaista; muistelmia, kauhua, jännitystä, romantiikkaa, fantasiaa ja tietokirjaa. Tällainen kattaus pitäisi kasata jatkossakin. Muutamia maaliskuun kirjoja on vielä blogaamatta, mutta tulossa on.

Koko vuoden 2015 osalta osalta tilanne on seuraava: 
 • Luettuja kirjoja 66, joista 35 kotimaista ja 31 ulkomaista, 1 sarjakuva.
 • sivuja 22194
 • kaikkien luettujen kirjojen keskiarvo 2,99
Luettujen kirjojen määrä tulee varmasti hiukan laskemaan kuukausitasolla , koska nyt on meneillään ja tuloillaan kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista niin työssä kuin vapaallakin. Palasin maaliskuun puolessa välissä takaisin töihin ja sain muun muassa oman personal trainer -opiskelijan tietotaidon kuudeksi viikoksi käyttööni! En tiedä pitäisikö tulevaa treeniä pelätä, mutta viime viikon ensimmäisen tapaamisen jälkeen fiilikset ovat odottavan innostuneet.... no joo, ihan vähän paniikkia mukana, kun pitkä sairausloma ei osaltaan tuota kuntoa ainakaan nostanut.

Maaliskuussa olen lukuisten hyvien vinkkien ja löytöjen avulla onnistunut luomaan varsin mielenkiintoiset ja pitkät lukulistat. Luettavat minulta eivät kyllä tule loppumaan, epäilen vaan että vuorokaudessa olevat tunnit loppuvat kesken. Tavoitteenani on edelleen käyttää lukemista rentoutumiskeinona, eli en ota paineita laatimistani listoista.

Haluan kiittää kaikkia vierailijoita ja olen oikein otettu, että olen saanut lisää lukijoita. Olette lämpimästä tervetulleita. Kiitokset myös kommenteista, ne tuntuvat aina yhtä mukavilta. Kiitokset myös kanssa blogaajille loistavista kirjavinkeistä, olette tärkeitä!

Toivotan kaikille jo tässä vaiheessa oikein mukavaa kevättä ja rentouttavaa pääsiäistä.  Muistakaa lukea huomiset sanomalehdet kriittisillä aprillipilaekspertin silmillä. 2 kommenttia:

 1. Huhhuh mikä tahti! :D Hyvää pääsiäistä sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pääsiästoivotuksista Ida. Kyllä tuo lukutahti rauhoittuu järkevälle tasolle, jo nyt tahti on aivan toinen kuin sairausloman aikaan. Nyt on vihdoin muutakin elämää kuin ihanat kirjat, ja hyvä niin.

   Poista

Kiitos kommentista!