tiistai 10. maaliskuuta 2015

Hypnotisoija – Lars Kepler

Nimi: Hypnotisoija
Tekijä Kepler Lars
Julkaistu 2010, alkuperäisteos 2009
Sivuja 605
Luettu: 02/2015
Luokka: jännitys / 84.2 KEP
Mistä: Lainattu kirjastosta

Urheilukentältä löydetään murhattu mies. Kun poliisi lähtee kertomaa suruviestiä ilmenee, että perheen muutkin jäsenet ovat joutuneet väkivallan uhreiksi. Perheen nuorin tytär ja äiti löytyvät kotoa äärettömän julmasti tapettuina. Perheen viisitoistavuotias poika Josef löydetään on elossa, mutta pahoin loukkaantuneena. Perheen vanhimman sisaren olinpaikasta ei ole tietoa. 

Komisario Joona Linna pyytää hypnotisoija Erik Barkia avukseen. Linna haluaa tietää muistaako tapahtumien ainut hengissä oleva todistaja Josef jotain mikä auttaisi poliiseja pääsemään tappajan jäljille. Vastahakoisesti Bark suostuu, vaikka on aiempien tapahtumien takia luvannut ettei ikinä enää hypnotisoi ketään. Rikkomalla lupauksensa Bark joutuu keskelle painajaista. Painajaista jonka keskiössä on hänen perheensä. 

Ajatuksia: Pidin tästäkin Keplerin kirjasta, tosin en yhtä paljon kuin Nukkumatista. Erik Barkin menneisyyteen hyppääminen kävi minun makuuni vähän hassusti. Juuri kun tarina on vauhdissa hypätään melko toviksi kymmenen vuoden takaisiin tapahtumiin. Olisin ehkä ottanut takaumat pienempiin osiin ripoteltuina? Tarinassa on raakutta ja jännitystä enemmän kuin tarpeeksi, mutta tämän vielä pystyin lukemaan.  Ehkä olisin halunnut tietää Joona Linnasta enemmän, hänhän ei ole tämän tarinan pääosassa, mutta kaiken kaikkiaan kelpo jännäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!