keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Huono karma – David Safier

HAASTE 21: Kirja, jonka valitset pelkästään kannen perusteella

                                          Nimi:  Huono karma
                    Tekijä: Safier David
                    Julkaistu: 2011
                    Sivuja: 280
                    Luettu: 02/2015
                    Mistä: Kirjastosta lainattu

Kolmekymppisen Kim Lange elää varsin vauhdikasta ja etuoikeutettua elämää. Hänellä on loisto työ televisiotoimittajana, käsittämättömän suloinen tytär ja kelpo aviomies. Kim ei tajua miten täydellistä hänen elämänsä on ennen kuin venäläisestä avaruusasemasta pudonnut lavuaari tappaa hänet.

Kun Kim herää ja huomaa syntyneensä uudelleen muurahaisena hän joutuu tarkastelemaan mennyttä eloaan ihan uudelta kantilta. Tosiasiat puhuvat puolestaan. Loistotyö oli vaatinut häikäilemättömyyttä, suloiselle ja äärettömän rakkaalle tyttärelle ei jäänyt aikaa, ja kelpo aviomiehen olemassa olo ei estänyt Kimiä kokeilemasta ”kuinka vihreää se nurmi on aidan toisella puolella”.  Kim oli kerännyt elämänsä aikana runsaasti huonoa karmaa, ja sai nyt maksaa valinnoistaan. Koska toistuvat  jälleensyntymät muurahaisena ei vastannut Kimin ajatusta täyspainoisesta elämästä, oli naisen ryhdyttävä hankkimaan hyvää karmaa ja pian.

Ajatuksia: Valitsin tämän kirjan pelkästään hauskan kannen perusteella. Mutta ihastuinkin tähän kirjaan aivan täysin ja kokonaan. Kirja on hauska, mutta samalla myös jollain tapaan koskettava. Kim on mitä on, mutta rakastaa aidosti lastaan ja on huolissaan perheestään.  Tosin kieltämättä perheestään raivoisan mustasukkainen muurahainen tuntuu hieman erikoiselta. Alkuun ihmettelin sivujen alareunan ”Casanovan muistelmia”, mutta pian opin pitämään niistäkin, ihan ok tyyppi tuo Casanova. Kirjassa on myös varsin mielenkiintoisesti ajateltu kuoleman jälkeinen elämä. Jos jotain olisin toivonut, niin ehkä kirja olisi saanut olla vähän pidempi. Olisin halunnut lukea vähän enemmän Kimin elämästä eläinten maailmassa. Mutta kokonaisuutena ihana ja hauska tarina, olematta kuitenkaan pelkkää huttua.  Haluan ehdottomasti lukea Safieria lisää.

Suosittelen tätä lämmintä ja huumoripitoista kasvu/kehitystarinaa ihan kaikille. Tämä on leppoisa hyvän mielen kirja jos mikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!