lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kuumetta, kipinää ja rumpusooloja – Jordan SonnenblickNimi: Kuumetta, kipinää ja rumpusooloja
Tekijä: Sonnenblick Jordan
Julkaistu 2006, alkuperäisteos 2004
Sivuja 223
Luettu: 02/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu
Luokka:  nuoret / 84.2 SON


13-vuotiaan Stevenin elämä muuttuu kertaheitolla kun hän eräänä aamuna tekee pikkuveljelleen hyvää hyvyyttään kaurapuuroa. Velipoika tipahtaa puuroa odotellessaan baarijakkaralta jonka seurauksena hänen nenästään tulviva verivirta muistuttaa Niagaran putousta. Kun äiti palaa Jeffreyn kanssa lääkäristä on kaikki vanha mennyttä. Tulevaisuus muodostuu jatkuvasta pelosta ja huolesta pikkuveljen voinnista, zombiksi muuttuneesta isästä, valmisruokamyrkytyksestä ja lääketieteeseen kadonneesta äidistä.  Tässä vaiheessa Steveniä ei lohduta edes tuleva konsertti jossa hänen on tarkoitus loistaa rummuissa. 

Ajatuksia: Suosittelen Sinua lukemaan tämän. Tämä kirja kuuluu niihin, jotka olen aikoinaan napannut teinin koulussa luettavista kirjoista. Minä ihastuin, teinipoika ei. Nyt luin tämän jo toista kertaa. Edelleen tämä kirja sai minut itkemään, toisaalta se sai minut myös nauramaan. Äärettömän harvoin kirja koskettaa minua näin paljon. Kuten olen tuolla sivupalkissa maininnut, kirja joka koskettaa toista, ei anna toiselle mitään. Jokainen reagoi tarinoihin varmasti oman kokemuspohjansa mukaan. Ehkä juuri sen takia tämä kirja on minulle valtavan ISO kirja. Jos vaan jostain löydän, haluan tämän kirjahyllyni pysyväksi ja erittäin rakkaaksi asukiksi.

Steven on isoveljenä ja ihmisenä upea ja hieno. Pikkuveli Jeffrey valloittavan suloinen ja urhea. Ylipäätänsä kirjat hahmot toimivat ja koskettavat, kuka mitenkin. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, ja se on täydellistä juuri niin. 

Tämä kirja kuuluu ehdottomasti lempikirjoihini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!