sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Sarasvatin hiekkaa – Risto Isomäki

Nimi: Sarasvatin hiekkaa
Tekijä Isomäki Risto
Julkaistu Tammi  2005
Sivuja: 320
Luokka: Jännitys/scifi 84.20 ISO
Luettu: 03/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Kadonnut Atlantis vaikuttaa löytyneen yllätävästä paikasta. Samalla intialainen meriarkeologi Amrita Desai pohtii mitä ihmettä alueelle oikein tapahtui 10000 vuotta sitten. Tutkimuksiin tulee avuksi venäläinen Sergei Savelnikov erikoissukellusveneineen.

Samaan aikaan Grönlannin mannerjäätiköllä tapahtuu kummia.

Outoja tapahtumia pähkäilee suomalainen jäätikkötutkija Kari Alanen ryhmänsä kanssa. Kari päätyy varsin pelottavaan lopputulokseen. Ihmiskunnan selviytyminen on vaakalaudalla. Ainoaksi kysymykseksi oikeastaan jää, kuinka nopeasti kaikki tapahtuu.

Ajatuksia: Myös tästä alun perin kirjoitettu teksti katosi koneen vaihdossa. Sinänsä kirja on minulla toisella lukukierroksella, eli tarina on kyllä hyvin mielessä. Nämä Isomäen kirjat ovat mielestäni todella pelottavia, ehkä juuri sen takia että uskon vilpittömästi, että näin voi tapahtua. Suosittelen lukemaan jos egologiset jännärit kiinnostavat, etkä menetä ihan herkästi yöuniasi. 

Sinänsä tämä tarina on kasattu niin, että näkisin sen helposti myös leffaversiona, jonkun sellaisen yhtiön toteuttamana, joka pystyy tekemään aiheen vaatimat erikoistehosteet.

1 kommentti:

  1. http://mylife-booklover.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

    Pientä blogipalkintoa jakelen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!