lauantai 17. kesäkuuta 2017

Viestejä koomasta – Marja-Leena Tiainen

Nimi: Viestejä koomasta
Tekijä: Marja-Leena Tiainen
Julkaistu 2016
Sivuja: 210
Luokka: Nuoret 84.2 TIA
Luettu: 10/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

Ysiluokkaa edeltävänä kesänä Silva elää vauhdikasta ja huoletonta nuoruutta. Ystäväporukan mukana tulee tehtyä myös kaikenlaista, mistä Silva ei pysty olemaan ylpeä. Nuori nainen kokeilee rajojaan jopa siinä määrin että asiat menevät todella hullusti. Erään kostean illan jälkeen Silva päätyy kaveriporukan yllyttämänä hyppäämään sillalta ja herää jostain oudosta paikasta. Mikään ei enää ikinä voi olla kuten ennen hyppyä.

Ajatuksia: Sain mahdollisuuden lukea tämän kirjan sähköisessä muodossa ja olen tilaisuudesta todella kiitollinen ja otettu. Koska en omista tablettia tms. lukulaitetta, lukeminen osoittautui kuitenkin minulle mahdottomaksi. Onneksi kirjasto on olemassa ja pääsin tarinan pariin.

Kirjan aihe on todella mielenkiintoinen. Tiaisen tuttuun tapaan tämä saa myös ajattelemaan pintaa syvemmältä. Tällä kertaa mukana oli kuitenkin jonkinlaista kömpelyyttä tai pinnallisuutta jota en odottanut. Jotenkin ensimmäistä kertaa tuli tunne, että olen liian vanha tämän tarinan pariin (ja minä sentään luen kaiken maailman outouksia ja todella paljon nuortenkirjojakin). Kokonaisuus vei kuitenkin voiton "yli-ikäsyyden" tunteestani ja luin tämän kirjan yhdeltä istumalta. Tämä ei kuulu Tiaisen kirjojen lemppareihini, mutta olen iloinen, että pääsin tutustumaan tähänkin tarinaan. Uskon, että nuorempiin lukijoihin tämä uppoaa paremmin.

Erityismaininta tuosta kirjan huippukauniista ulkoasusta. Aivan mielettömän ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!