maanantai 29. lokakuuta 2018

Kanaria kutsuu – Elsa Anttila

Helmet-haaste 2017:  7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja
Julkaistu 1994
Luokka: 84.2
Sivuja: 255
Luettu: 05/2017
Mistä: mummolta
Miksi: välipala
Vuosi 2017: 8. luettu kirja

Reetta Rummukainen matkustaa Kanarialle kihlajaismatkalle. Tosin sulhanen majoittuu eri paikkaan ja muutenkin nuoripari pisti tunteet jäihin ennen matkaa. Reetta päättää unohtaa Kari Ketosen ja nauttia matkasta täysin rinnoin tätinsä huonekaverina. Vielä kun kohteessa odottaa serkkutyttö, niin siinä ei miehiä kaivata, ainakaan yhtä pihiä kuin arkkitehti Kari Ketonen. 

Samalla matkalla on muitakin sukulaisia, onhan Kanarian lämmössä tarkoitus viettää rakennusneuvos Remeksen 60-vuotisjuhlia. Juhliin osallistuu rakennusneuvoksen uusimman lapsinaisen lisäksi iso joukko ex-vaimoja ja taitaa mukana olla jokunen rakastajatarkin.

Ajatuksia: Olen lukenut Elsa Anttilaa viimeksi varmaan reilu 20 vuotta sitten. Nyt nappasin mummon hyllystä välipalalukemistoon. Ja kyllähän tämä sellaisena toimii. Konsepti ei tuota yllätyksiä ja luvassa on kevyttä romanttista tarinaa. Ei mitään ylistystä, mutta välipalatyyppisenä toimii.

Se mikä itselleni oli yllätys, oli että Elsa Anttilan nimen takaa paljastui nyt jo edesmennyt Jorma Kurvinen! Miten tämä on mennyt minulta ihan ohi? Toki silloin kun itse Anttilaa luin, ei ollut nettiä käytettävissä. Joka tapauksessa minut yllätti, että tarinoiden takana onkin mies. Mikäs siinä, mukava yllätys, etenkin kun Jorma Kurvisesta tulee mieleen lähinnä Susikoira Roi -nuortensarja tai sotakirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!