sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

NÄLKÄPELI, OSA 1 - Suzanne Collins

Päivittelen tänne myös vanhempia lukemiani kirjoja, koska niitä on runsaasti postaamatta ja näin itselle jää muistijälki mitä on tullut luettua. Tämä tarkoittaa, että blogistani löytyy hyvin paljon eri vuosien kirjoja, eikä vain viimeisimpiä uutuuksia, mutta toivottavasti voit löytää siitä huolimatta kivoja kirjavinkkejä.

Julkaistu: 2008 jännitys/nuoret
Luokka: 84.2
Sivuja: 335
Luettu: 05/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Sarja lukulistalla
Vuosi 2018: 38. luettu kirja
Helmet lukuhaaste 2018:  44: Kirja joka liittyy johonkin peliin

Pohjois-Amerikka luonnonkatastrofien ja sodan jälkeen. Maa on jaettu vyöhykkeisiin, joissa osassa ei kovin hääppöisiä edellytyksiä selviytymiselle. Maata johdetaan Panemista ja sodan jälkeisen kapinan muistoksi jokainen vyöhyke lähettää arvonnan tuloksena vuosittain yhden tytön ja yhden pojan peliin. Tämä peli on koko maassa näytettävä tosi-TV-ohjelma nimeltään Nälkäpeli ja siinä voittajia voi olla vain yksi.

Vuorossa on 74. Nälkäpeli. Vyöhykkeellä 12. asuu 16-vuotias Katniss äitinsä ja pikkusisarensa kanssa. 12-vuotiaalla pikkusisarella Primillä on edessään ensimmäiset arpajaiset, mutta todennäköisyys arpajaisvoittoon on pieni, koska tytöllä on vain arvonnassa vain yksi arpalipuke. Katnissilla niitä on sen sijaan useita. Kuitenkin sattuma osoittautuu julmaksi ja Prim valitaan. Katniss ilmottautuu vapaaehtoiseksi sisarensa puolesta ja valmistautuminen Nälkäpeliin alkaa.

Ajatuksia: Tarina on tuttu elokuvasta, joten vähän varoen tartuin kirjaan. Tarina vei kuitenkin hetkessä mukanaan. Kokonaisuus on helppolukuinen ja sujuva, joten tätä oli ilo lukea. Jäin koukkuun ja nyt pitää saada muutkin osat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!