sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

HAHMOT YÖSSÄ – TESS GERRITSEN

 Julkaistu: 2019
Luokka: 84.20 jännitys
Luettu: 02/2020
Mistä: kirjastosta lainattua
Miksi: Kirjailijan tuotanto kiinnostaa
Vuosi 2020: 18. kirja
Helmet-lukuhaaste: 9. Kirjassa kohdataan pelkoja

Ava tarvitsee vaihtelua elämäänsä ja päätyy vuokraamaan suuren vanhan talon hiljaisesta rannikkokaupungista. Talolla on kyseenalainen maine kummituksineen, mutta Avaa ei pelota, hän tuntee olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Pian talossa alkaa tapahtua ja Ava alkaa kuulla outoja ääniä. Nainen epäilee, että vanhassa talossa on todellinen tuholaisongelma, kunnes tapahtuu jotain, mitä ei voi selittää hiirien tekosilla.

Ava alkaa tutkia talon historiaa ja selviää, että talossa on pääosin asunut yksinäisiä naisia, jotka ovat sitten lopulta kuolleet taloon. Edellinen vuokralainen, nainen hänkin, sen sijaan oli jostain syystä lähtenyt talosta valtavalla kiireellä. Avan on selvitettävä, onko talo itsesään uhka vai turvallinen kotisatama ja mitä siellä oleville naisille on tapahtunut.

Ajatuksia:
Hyvin erilaista Gerritseniä, pisteet hänelle siitä, että nainen uskaltaa vierailla oman perusalueensa ulkopuolella, koska tämähän oli varsin klassinen kummitustarina pienillä lisämausteilla. Viihdyin tarinan parissa ihan hyvin, mutta jotain turhankin tuttua tässä oli ja tuli tunne, että olen hyvin samantapaisen tarinan lukenut aiemminkin.

Niin tai näin, tämä oli kuitenkin viihdyttävää. Olen potenut jo pitkään jonkinlaista lukujumia, eli luen kyllä, mutta paikoin se on jotenkin tuskastuttavaa ja olen jättänyt kirjoja kesken enemmän, kuin ikinä aiemmin. Tämä sujahti kuitenkin mukavasti.

2 kommenttia:

  1. Tess Gerritsen on taitava punomaan rikosjuonia, mutta kummitusjuonet hm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Toki viihdyttävähän tämäkin oli, mutta tosiaan tuli tunne, että olen vastaavan jo lukenut. Romantiikkaa aaveen kera....hmmm

      Poista

Kiitos kommentista!