tiistai 30. maaliskuuta 2021

9/2021: Ruotsinlaiva - Roope Lipasti

   Luettu: 5.2.-11.2.2021

Julkaistu:  2017
Luokka: 84.2 kertomakirjallisuus
Sivuja: 246
Mistä: kirjastosta lainattua
Miksi:  tuttu kirjailija
"Tarina suuresta onnesta ja vielä suuremmasta epäonnesta
Kalpa on toimittaja, hyvä puoliso, isä ja seuramies, kunnes saa kirjeen menneisyydestä. Tallinnalaisella Kajalla on hänelle asiaa, ja Kalpa lähtee käymään Suomenlahden toisella puolella.
Houkutus jäädä naapurimaahan on suuri, mutta Suomessa Kalpaa odottaa Aino-vaimo ja perhettä kohdannut suru. Seka Kaja että Aino tarvitsevat Kalpaa, ja hän ryhtyy seilaamaan naisen luota toisen luo. Ennen pitkää hän huomaa seilanneensa niin syviin vesiin, että tarvitaan aikalisä.
Ehkä hän voisi mennä vaihteeksi Ruotsiin? Laivalle häntä seuraa teini-ikäinen Elle, jonka kanssa Kalpa on pulassa.
Roope Lipastin Ruotsinlaiva kertoo Kalpan valinnasta ja on samalla tunnistettava aikamatka vastaitsenäistyneeseen Viroon. Huumoria ja juonen kuohuvia aaltoja unohtamatta tässä kirjassa sukelletaan myös syvälle."
 https://atena.fi/kirjat/ruotsinlaiva
Ajatuksia: Varasin kirjan niin etten tiennyt aiheesta mitään. Oletuksena oli löytää huumorilla höystetty kevyempi tarina. Varsin pian selvisi, etten tällä kertaa saanut sitä mitä olisin toivonut. Tarina oli varsin synkkä ja jokseenkin raskas.Tänä muutenkin raskaana aikana se ei valitettavasti täyttänyt tarvettani rentoutumisesta. Vaati ponnisteluja kahlata tarina loppuun. Toisenlaisena ajankohtana voisivat ajatukseni olla aivan erilaiset, mutta tällä kertaa en innostunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!