sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

9/2022: Myrrys - Anniina Mikama


 STORYTEL ÄÄNIKIRJA, lukija Markus Bäckman

Kuunneltu:     17.-18.1.2022
Kesto:            10 t 57 min

Julkaistu:      2021 WSOY
Luokka:      84.2 lapset/nuoret

2022 Helmet-haaste 13: Lasten- tai nuorteva kirja, joka on julkaistu 2000-luvulla.

Kirjan kuvaus: Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

AJATUKSIA: Mitä tästä sanoisi? Upea, hieno tarina.

Etukäteen pohdin saako tarina pidettyä mielenkiintoani yllä, enkä osaa perustella ennakkoluulojani muulla, kuin tuolla varsin hillityllä, mutta toki kauniilla kansikuvalla.

Myrrys kuitekin lumosi minut aivan täysin. Tähän oli myös valittu täydellisesti tarinaan sopiva lukija. Kotona en malttanut olla kuuntelematta, joten piti keksiä runsaasti tekemistä, jossa kuuntelu onnistui samalla :)

Tässä on aivan erilainen maailma kuin kirjailijan Taikuri ja taskuvaras sarjassa, mutta minulle tämä oli vähintäänkin yhtä lumoava ellei enemmänkin. Kovin nuorille lapsille en tätä suosittele, sen verran pelottavia asioita tarinasta löytyy. 

Suosittelen tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!