lauantai 13. tammikuuta 2018

Raja – Riikka Pulkkinen


Julkaistu 2006
Luokka: 84.2
Sivuja: 399
Luettu: 01/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palautushyllystä
Kirjavuosi 2017: 15. luettu kirja

Arja Aropalon mies sairastaa Alzheimerin tautia. Anja on luvannut miehelleen auttaa hänet kuolemaan, kun mies ei enää muista mitään. Nyt mies on hoitolaitoksessa ja hänen muistinsa on hiipunut. Anja kamppailee lupauksen ja omatuntonsa kanssa. 

Toisaalla Anjan siskontyttö lukiolainen Mari miettii kuolemaa. Haaveilee omista hautajaisistaan ja siinä sivussa huomaa rakastuneensa omaan äidinkielenopettajaansa Julianiin. Mari haaveilee Julianista ja huomaa saavansa vastakaikua tunteilleen.

Juliania kiehtoo nuori liha ja tytön ihailun tuoma valta. 

Ajatuksia: Tämä tarina herättää ajattelemaan, mikä on tietysti hyvä. Samalla itsellä heräsi monenlaisia tunteita, inhoa, ymmärrystä ja sympatiaakin. Elämä ei ole helppoa, ei nuorella eikä kypsemmällä iällä.

1 kommentti:

  1. Luin tämän kirjan joskus ja pidin siitä kovasti. :) Innostuin lukemaan tämän, kun näin telkkarista tästä tehdyn lyhyen draamasarjan, joka oli onnistunut. Ilman sitä sarjaa en olisi tätä todennäköisesti ikinä lukenut, sillä aiemmin lukemani Pulkkisen Totta -kirja ei siihen aikaan innostanut minua lainkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!