torstai 12. heinäkuuta 2018

Lumikin on kuoltava – Nele Neuhaus


Julkaistu 2016
Luokka: 84.2 jännitys
Sivuja: 558
Luettu: 03/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Sattumalöydös palalutushyllystä
Kirjavuosi 2017: 40. luettu kirja

Tobias Sartorius palaa kotikonnuilleen 10 vuoden vankilassa olon jälkeen. Kuten arvata saattaa, ei Tobin kotiinpaluu herätä riemua. Mies kärsi tuomiota kahden nuoren naisen murhasta ja murhattujen perheet ja ystävät asuvat edelleen samassa kaupungissa.  Tobias perheineen saa uhkauksia ja lopulta miehen äiti sysätään sillalta alas. 

Tapausta tutkii komisario Pia Kirchhoff. Pia huomaa, että koko kaupunki tietää niin menneisyyden tapahtumista kuin Tobiaksen äidin onnettomuudesta jotain, mutta kukaan ei puhu. Tobias kärsi tuomion kahden nuoren murhasta, mutta tapaukseen liittyväsä tutkinnassa vaikuttaa Pian silmin olevan paljonkin sanottavaa. Itse syylliseksi tuomittu kun ei muista tapahtumista mitään.

Kylässä kuohuu ja tilanne pahenee kun nuori nainen katoaa jälleen. Tyttö muistuttaa vieläpä hyvin suuresti vuosia sitten hävinnyttä Tobiaksen tyttöystävää Stefanieta, toista Tobiaksen oletetuista uhreista.

Ajatuksia:  Tämä kirja osui valitettavasti vähän huonoon lukuhetkeen, joten lukukokemus jäi vähän puolihuolimattomaksi. Juoni oli kuitenkin punottu oikein taitavasti. Tarinassa oli kohtia jotka eivät jaksaneet pitää mielenkiintoani, mutta itse idea tässä jännärissä oli mielestäni hyvä vaikka odotukset eivät täyttyneet.

Höpinäosuus: Blogi kulkee yli vuoden todellisuutta hitaammin, ja valitettavasti tästä kirjasta en tänä päivänä muista yhtään mitään. Välillä tarina jättää vahvan muistijäljen, ja välillä käy näin, ihan kun en olisi tarinaa koskaan lukenutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!