lauantai 9. helmikuuta 2019

NE, JOTKA YMMÄRTÄVÄT KAUNEUTTA – JOJO MOYES

Julkaistu: 2017
Luokka: 84.2
Sivuja: 446
Luettu: 03/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2018: 23. luettu kirja

Ranska, 1916
Ensimmäinen maailmansota. Sophie Lefevre yrittää pitää perheensä turvassa, kun hänen miehensä komennetaan taistelemaan rintamalle. Sophie pyörittää pientä hotellia sisarensa kanssa. Kun kotikylä miehitetään saksalaisten toimesta, kaikki muuttuu. Sophien määrätään ruokkimaan saksalaisia upseereita ja perhe joutuu kyläläisten tarkkailuun. Tahtomattaan Sophie kiinnittää saksalaisen komendantin huomion ja etenkin Sophiesta tehty maalaus tuntuu kiinnostavan. Sophie yrittää vain selviytyä ja pitää perheensä turvassa, mutta se ei ole helppoa ja maksu voi käydä liian kalliiksi.

Lontoo, 2006
Liv Halston on nuori leski, joka vaalii aarteenaan naisen muotokuvaa, jonka hän on saanut lahjaksi mieheltään. Sattumalta selviää, ettei taulu olekaan mikä tahansa, vaan todella arvokas ja mahdollisesti aikoinaan varastettu. Liv alkaa selvittää taulun taustoja ja samalla omaa oikeuttaan hänelle rakkaaseen esineeseen. Mukana on vielä kimurantti romanttinen käänne, joka ei todellakaan helpota Livin elämää.

Ajatuksia: Pidin tästä. Jojo Moyesista on tullut minulle yksi luottokirjailijoista. Vielä mikään hänen myöhemmistä teoksistaan ei ole ylittänyt ensimmäistä lukemaani, mutta kaikkien parissa olen viihtynyt loistavasti ja olen niin onnellinen ettei tämäkään tehnyt poikkeusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!