sunnuntai 17. helmikuuta 2019

NOITASISARET – ALICE HOFFMAN

Julkaistu: 1997
Luokka: 84.2
Sivuja: 234
Luettu: 01/2019
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Sattumalöydös
Vuosi 2019: 3. luettu kirja
Helmet 2019: 16: Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla

Sally ja Gillian Owen asuvat vanhassa ränsistyneessä talossa vanhojen tätiensä kanssa. Owenin naisilla on kylällä tietty maine ja vaikka tädeiltä käyvätkin pyytämässä apua vähän jokainen kyläläinen, selän takana puheet ovat toista. Owenin naisia pelätään. Gillian ja Sally saavat kärsiä sukunsa maineesta koko ikänsä ja jossain vaiheessa kumpikin lähtee pois tutuista ympyröistä vain päästääkseen rauhaan ihmisten supinoita ja ennakkoluuloja.
Menevät sisarukset minne tahansa mystiset asiat seuraavat heitä, perimäänsä ei saa pois vaikka kuinka yrittäisi. Ja sama jatkuu edelleen Sallyn tyttärille.
Ajastaan sisarukset joutuvat palaamaan yhteen ratkaisemaan isompia ongelmia, kivuitta ja sopuisasti se ei tapahdu, mutta veri on vettä sakeampaa, myös niillä, joita noidiksi epäillään.

Ajatuksia: Olen luonnollisesti nähnyt tästä tehdyn elokuvan ja nyt on pakko sanoa, että mielestäni se oli kirjaa parempi. Kirjassa on hetkensä, mutta se oli paikoitellen myös hyvin epätasainen, hyppi vähän sinne ja tänne. Kaikki mystiikka kiinnostaa minua, ja toki sitä tästäkin löytyi, vaikka enemmän ”käytännöllisessä muodossa”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!