tiistai 28. tammikuuta 2020

Kuninkaiden kirous – Victoria Holt


                   Julkaistu      1993, alkuperäinen 1973
Luokka:        84.2
Sivuja:          31
Luettu:         11/2017
Mistä:           Omat kirjat
Miksi:            Omien kirjojen inventaario
Vuosi 2017:   120.  luettu kirja

Judith on orpotyttö, joka asuu pappilassa kahden kaukaisen sukulaisen kasvattamana. Totuus Judithin taustoista ja perheestä on kuitenkin toisenlainen, mitä hänelle on kerrottu.

Judith on intohimoisen kiinnostunut arkeologiasta ja etenkin Egyptistä. Kohtalo tarjoaa hänelle yllättävän rakkauden ja tilaisuuden päästä Egyptiin. Perhettä tuntuu kuitenkin vaanivan kuninkaiden kirous, joka on vienyt jo useamman ihmisen lähipiiristä. Myös Judithia varoitetaan menemästä Egyptiin ja lopettamaan muinaisten hautojen tutkimisen.

Ajatuksia: Tämä on lojunut pitkään kaapissa lukematta, eikä minulla ole mitään käsitystä, mistä kirja on sinne edes tupsahtanut.

Tarina sijoittuu aikaan, jolloin naisen tehtävä oli olla hiljaa ja hyvä emäntä. Koulutusta naisilta ei odotettu eikä toivottu ja luokkaerot näkyivät vahvasti. Päähenkilö Judith osoittautuu harvinaisen rohkeaksi ja sanavalmiiksi nuoreksi naiseksi ja tarina on sinänsä ihan viihdyttävä. Mutta mitään uutta tämä ei tarjonnut ja omalta osaltani kirja päättyy kiertoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!