tiistai 21. tammikuuta 2020

Naamio – Dean Koontz

Julkaistu 1997, alkuperäinen 1981
Luokka: 84.2
Sivuja: 283
Luettu: 11/2017
Mistä: Omasta hyllystä
Miksi: Omien kirjojen inventaario
Kirjavuosi 2017: 118. luettu kirja

Paul ja Carol Tracy ovat hyvin menestynyt ja varakas pariskunta, joiden onnesta puuttuu ainoastaan lapsi. Carol ei pysty saamaan lasta ja pariskunta haluaa adoptoida. Aivan adoption viime metreillä tuntuu kuin joku yrittäisi estää heidän suunnitelmansa. Tuntuu kuin heidän kotinsakin olisi poltergais ilmiön valtaama ja luonnonvoimat käyttäytyvät arvoituksellisesti.

Samaan aikaan Carolin autoon eteen heittäytyy kaunis nuori teinityttö. Tyttö selviytyy onnettomuudesta hyvin, mutta hän ei muista kuka hän on ja mistä hän tulee. Tyttö nimetään Janeksi. Koska Carol on lapsiin ja nuoriin erikoistunut psykiatri päätyy tyttö hänen ja Paulin luokse asumaan. Carol yrittää saada tyttöä muistamaan hypnoosin avulla, mutta hypnoosissa paljastuu vain hämmentäviä ja pelottavia asioita. Jane on kiltti ja mukava nuori, mutta selvästi syvällä hänessä jyllää jotain pelottavaa, joka pyrkii esiin.

Ajatuksia: Tutunoloinen tarina, joka sinänsä olisi ihan kelvollinen, mutta jotenkin tarina jää pinnalliseksi ja se on ikään kuin liian lyhyt. Minun makuuni tämä jää valitettavasti keskeneräiseksi, vaikka Koontz onkin taitava kertoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!