lauantai 26. joulukuuta 2020

ENSIMMÄINEN VUOSI, OSA 1 – NORA ROBERTS


 ENSIMMÄINEN VUOSI, OSA 1 – NORA ROBERTS

Julkaistu: 2019
Luokka: 84.2 
Sivuja: 404
Luettu: 02/2019
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: netissä kehuttu
Vuosi 2019: 20. luettu kirja
Helmet 2019: 49: Vuonna 2019 julkaistu kirja

Tauti alkaa Skotlannista harmittomasti flunssan oloisena. Se kuitenkin leviää kaikkialle ja tappaa lähes kaikki sairastuneet. Tautia kutsutaan Surmaksi ja sen jäljiltä maailmassa on arviolta 5 miljardia ihmistä vähemmän. Jäljelle jää immuuneja sekä Kummia. Kummat ovat ihmisiä, jotka ovat saaneet yhtäkkiä yliluonnollisia kykyjä. Kummia on sekä valon, että pimeyden puolella. Molempien voimat tuntuvat vain vahvistuvat. Uudessa maailmassa ns. normaalit ihmiset (immuunit) suhtautuvat Kummiin varsin epäluuloisesti ja osa syyttää näitä kaikesta tapahtuneesta. 

Osa selviytyneistä haluaa löytää muita kaltaisiaan ja yrittää rakentaa maailmaa uudelleen niin hyvin kuin pystyy. Taustalla on myös ennustus, jonka johdosta erästä raskaana olevaa naista metsästään eri tahojen toimesta ja mitään keinoja kaihtamatta.

Ajatuksia: Tämä oli mielenkiintoinen satu ja olen äärettömän kiitollinen, ettei se ainakaan tässä vaiheessa nouda Robertsin perinteistä kaavaa (kolme miestä, kolme naista ja etukäteen arvattavaa romantiikkaa, on mukana sitten jännitystä tai yliluonnollisia elementtejä tai ei). Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan tarinan jatkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!