tiistai 24. elokuuta 2021

36/2020: Yliaika - Piia Leino

 Osa 1 sarjassa Suomi 2050 -trilogia

STORYTEL ÄÄNIKIRJA, Lukija: Krista Putkonen-Örn

Kuunneltu:    5.5.-8.5.2020

Julkaistu:    2020
Luokka:      84.2 fantasia/scifi
Kustantamo: S&S
Kesto: 6 h 44 min
Miten eläisit, jos tietäisit kuolinpäiväsi?
Vuonna 2052 Suomi kukoistaa, ja pääkaupungin valkealla asfaltilla kulkee vain nuorekkaita ihmisiä. Hyvinvoinnilla on kuitenkin hintansa: Suomen kansalaisuus on rajattu alle 75-vuotiaille.
2020-luvun voimapoliitikko Annastiina Kankaanrinta on elänyt lähes täydellisen elämän ja valmistelee nyt exituksestaan tyylikästä mediatapahtumaa. Kukat ja lakanat on huolella valittu ja shampanja viilennetty, vain viimeiset sanat ovat valitsematta. Särö harmoniassa laukaisee lopulta paniikin. Mitä kaikkea muuta Annastiinalta on jäänyt tekemättä ja voisiko virheet vielä
korjata?
Yliaika pohtii, mikä meitä ajaa ja mikä lopulta on valintojen paino. Olisiko mahdollista elää niin, ettei aika valuisi hukkaan?
Piia Leinon edellinen romaani, EU:n kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019 voittanut Taivas, sijoittui sekin 2050-luvun Helsinkiin, mutta hyvin erilaiseen tulevaisuuteen kuin Yliajan virtaviivaistetussa luksus-Suomessa. Molemmilla ajatusleikeillä on kuitenkin juurensa vahvasti nykyhetkessä. Tulevaisuus valitaan nyt, joka päivä uudestaan.
https://kustantamo.sets.fi/kirja/yliaika/

Ajatuksia: tämä on tarina, joka todella jää mieleen pyörimään. Erilainen, ja todella mielenkiintoinen ajatusten herättäjä. On pelottavaa ymmärtää miksi kirjan ratkaisuun on päädytty, enkä tarkoita todellakaan että kannattaisin tuota "tulevaisuuden mallia", mutta ymmärrän silti ajatuksen tuossa takana. Tämä tarina on hyvin pelottava ajatusleikki

Mielenkiinnolla odotan jatkoa, koska tämä vakuutti. 

Lukija Krista Putkonen-Örn osaa työnsä hyvin ja häntä on aina miellyttävä kuunnella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!