torstai 26. elokuuta 2021

71/2021: Arra - Maria Turtschaninoff


Arra
STORYTEL ÄÄNIKIRJA, lukija Anni Kajos

Kuunneltu:    20.7.-22.7.2021
Kesto:            7 h 51 min
Julkaistu:       alkup. 2009, suom. 2010, äänikirjana 2019
Suomennos:  Marja Kyrö
Luokka: 84.2 fantasia/nuoret
Kustantamo: Tammi
2021 Helmet-lukuhaaste 38: Kirja on käännetty hyvin

Arra, suuren perheen kuopus, kasvaa Simoran kylässä mykkänä ja vieroksuttuna. Koska ihmiset eivät huomaa häntä, elää Arra luonnossa ja luontoa varten. Kun tytön kotitalo tuhoutuu tulipalossa, hän ajautuu suureen Lagoran kaupunkiin. Siellä hän alkaa kutoa ainutlaatuisia kuvakudoksia, jotka herättävät myös maan prinssin, Surandon, huomion. Kun prinssi lähtee sotaan ja joutuu vangiksi, uskaltaa vain hento Arra lähteä pelastusretkelle.

Arra on huikea seikkailufantasia, jossa myös sadun ainekset elävät vahvoina. Kirjan maailma muistuttaa keskiaikaista yhteiskuntaa, mutta on täysin omaperäinen tausta tarinalle, joka kietoo lukijan pauloihinsa.Finlandia Junior -palkintoraadin perusteluista: Arra on runollisen kaunis ja fantastinen kokonaistaideteos, joka kutoo lukijansa kiehtovaan kudokseen. Tarina on mukaansatempaava, siinä kertojaperinne elää vahvana. https://www.storytel.com/se/sv/books/arra-456450

Ajatuksia: Ihana, ihana, ihana. Tämä on upea satu ja tarinalla oli sille täydellisesti sopiva lukija. Käännös oli loistava. Kieli oli kaunista. Harvoin rakastun mihinkään tarinaan näin paljon, mutta tämä oli upea. Suosittelen ehdottomasti lukemaan tai kuuntelemaan!



2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta lukuvinkistä. Taidan lukea ja vinkata 12-vuotiaalle fantasiakirjojen ystävälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos vinkistä hyötyä. Tämä oli minun mielestäni upea satu. Toki Arraa kohdellaan hyvin epäoikeudenmukaisesti ja tarina on aika rankka, mutta jotenkin tämä on myös klassinen satu, jossa on onnellinen loppu.

      Poista

Kiitos kommentista!