tiistai 1. syyskuuta 2015

Kaikki oikein – Anna-Leena Härkönen

Nimi: Kaikki oikein
Tekijä Härkönen Anna-Leena
Julkaisu: Otava 2015
Sivuja 317
Luettu: 08/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Eevi tekee yhden rivin lottoa ja menee voittamaan päävoiton 7 miljoonaa euroa. Puttosen perhe kokee äkkirikastumisen huumaa niin hyvässä kuin pahassakin.

Ajatuksia: Odotin tältä kirjalta todella paljon (ja odotin sitä kirjastosta todella kauan)  ja ehkä sen takia se ei ihan yltänyt kohtuuttomiin odotuksiini. Tämähän on luonnollisesti täysin oma mokani. Ei tarinassa varmasti ole mitään vikaa. Jostain syystä en vaan tykästynyt noihin tarinan henkilöhahmoihin ollenkaan. Tuli enemmänkin surullinen olo vähän kaikkien puolesta, vaikka odotin, että pääsisin hymyilemään ja tyrskähtelemään Härkösen napakan huumorin seurauksena.

Yhteenvetona: Aina ei voi voittaa, tai pitää kaikesta lukemastaan suunnattomasti – ei edes joka kerta. Ja kaikki tämä vain sen takia, että odotin jotain yltiöpäisen hauskaa, eli omat ennakko-odotukset torpedoivat lopulta koko lukukokemuksen. Tässä kohtaa olisin kaivannut enemmän kepeyttä ja hauskuutta. Härkönen on taitava kirjoittaja edelleen, nyt tarina itsessään ei vaan iskenyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!