lauantai 26. syyskuuta 2015

Jääkyynel – Max Manner

Nimi: Jääkyynel
Tekijä Manner Max
Julkaistu Crime Time 2015
Sivuja 389
Luokka: 84.2 MAN
Luettu: 08/2015
Mistä: Lainattu kirjastosta

Lapissa katoaa kaksi nuorta keikkatyöläistä. Toinen tytöistä löytyy alastomana puuhun sidottuna, toisesta ei näy merkkiäkään. KRP kiinnostuu naisten kohtaloista ja lähettää tutkijan matkaan. Tehtävä kohdistetaan Stein Storesenille, jota ei tietenkään näy mailla eikä halmeilla. Tämän vuoksi matkaan lähtee huomattavasti kokemattomampi kollega Meeri Tarvainen. Juttu osoittautuu todella mutkikkaaksi ja Meerin sairastuttua vakavasti homma vaikuttaa jäävän paikallisten lainvalvojien omaan hoitoon.  Lopulta Stein Storesenkin löytää tiensä lapin perukoille ja pääseekin tutustumaan hotellin toimintaan hyvinkin henkilökohtaiselta näkökannalta. 

Ajatuksia: Max Manner oli minulle aivan uusi tuttavuus ja pienoisella varovaisuudella tartuin kirjaan. Mutta huoli oli turha, tarina vei mukanaan ja jännittää sai ihan loppuun asti. On aina hyvä merkki kun tulee valvottua yö, kun ei vaan voi mennä nukkumaan kun tarina on kesken. Mukana on kaikenlaista bisnestä ja aika hurjiakin juttuja, joista en nyt voi valitettaasti kertoa, etten pilaa ideaa. Vauhtia riittää. Suosittelen ehdottomasti jännityksen ystäville, itse pidin kokonaisuudesta yllättävänkin paljon. Yllättävän sen takia kun en välittänyt noista päähenkilöistä Steinistä ja Meeristä juurikaan, molemmat ovat mielestäni jotenkin vähemmän sympaattisia hahmoja. Paikallinen poliisi sen sijaan keräsi huomattavasti enemmän sympatiapisteitä. Tarinassa on henkilöitä, joita mielestäni ei olisi tarvinnut olla lainkaan, mutta ehkä epäiltyjen määrää ja sitä kautta jännitystä haluttiin kasvattaa lisää. Myöskin Astan velipojan tuominen esille oli mielestäni turhaa, kun kuitenkaan mitään selvää ei kerrottu.

Yhteevetona: Kirja piti otteessaan todella hyvin ja sai oikeasti pulssin nousemaan jännityksestä ja pisteet kiitoksineen siitä. Max Manner on kirjailija, jonka tuotantoon tutustuminen jatkuu. Tästä tarinasta saisi myös kelpo leffan, sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!